"Otthon Segítünk"

Az „Otthon Segítünk” az angliai Leicesterben indult 1973-ban.

(lásd: www.home-start-int.org).

A magyarországi hálózat megszervezésére, a képzés, a szakmai, szupervíziós segítség biztosítására 2001. júniusában bejegyzett alapítványunk hivatott. 2003. elejére 27 szervező végezte el a tanfolyamot. Tizenhárom településen működik a családlátogatás és folyamatos az önkéntesek képzése, a többi helyen az önkéntesek toborzása és az első csoportok felkészítése folyik.

Az első szolgálat Esztergomban kezdte meg működését, a helyi alapítványt 2003. márciusában jegyezte be a bíróság. Folyamatban van a helyi munkafeltételek megteremtése pályázatok útján. A tavaszi szemeszterben újabb tizenhárom szervező képzése fejeződött be. Szervezőképzés előreláthatóan 2004. januárban lesz ismét. Közel 200 önkéntes van a szolgálatok vonzásában.

Az „Otthon Segítünk” a szociális segítő szolgálatok kiegészítője, olyan laikus segítséget nyújtva, amire a hivatásos intézményeknek gyakran nincs idejük és Marketing and enrollment forms would be standardized, alleviating the headache and confusion that can come with buying affordable-health.info now. emberük. Sok esetben olyan megelőző, kiegészítő tevékenységet végez, amely tehermentesítheti a hivatásos szolgálatokat. Sok szempontból egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét tölti be korunkban, azon szülők számára, akiknek rokonaik vagy barátaik bármilyen okból nem tudnak segíteni.

Sok kisgyermeket nevelő szülő érzi úgy időnként, hogy túlzottan kimerült, és erőit meghaladják a neveléssel járó nehézségek. Különösen olyan szülőknek lehet hasznára, akik gyermeküket egyedül nevelik, akik több kicsi gyermeket nevelnek, esetleg lehangoltsággal vagy egészségügyi problémákkal küzdenek, esetleg nem régen költöztek lakóhelyükre.

Az „Otthon Segítünk” olyan szervezet, amelyben saját szülői tapasztalattal rendelkező önkéntesek segítik a család kiegyensúlyozott működését, lehetőséget kínálnak a gondot okozó kérdések baráti megbeszélésére, és gyakorlati segítséget nyújtanak a nehézségekkel küzdő kisgyermekes családoknak azok otthonában.

Cél a családtagok saját erőforrásainak mozgósítsa, megbirkózási képességeinek fejlesztése, és a család szociális kapcsolatainak helyreállítsa.

Az „Otthon Segítünk” csökkenti a szülők terheit, és ha szükséges együttműködik számos szakemberrel. Mindezeken túl arra törekszik, hogy munkája során a gyermekneveléssel és a családi élettel együtt járó sok-sok öröm mindig előtérben legyen. A családokat a gyakorlatban a szociális, egészségügyi szolgálatok munkatársai, óvodák, bölcsődék, helyi közösségek tagjai ajánlhatják a szolgálatnak, és a családok maguk is jelentkeznek.

dr. Benkő Ágota igazgató

„Otthon Segítünk” Alapítvány

1114 Budapest, Bartók Béla út 37.

06-1-209-3430

otthonsegitunk@webdream.hu

clomid fertility drug buy online

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.