MindenGyerek – együttműködési felkérés

Kedves Barátai a MindenGyereknek!

Az NCSSZI közzétette a gyermekjóléti-szociális szakemberek továbbképzési rendszerének 2012-re vonatkozó akkreditációs űrlapját.
Korábban jeleztük, hogy szeretnénk életben tartani a MindenGyereket, legalább úgy, hogy nemzetközi programjainkhoz kapcsolódóan szervezünk nyilvános előadásokat. Kértük, hogy azok a szervezetek, melyek tudnak hasonló forrásokat mobilizálni illetve melyek tartalommal (programmal, előadással, worksoppal) tudnak és akarnak hozzájárulni a MindenGerek fennmaradásához, jelezzék majd ezt, ha ennek eljön az ideje.

Nos, itt a idő: megjelent a gyermekjóléti-szociális továbbképzési rendszer akkreditációs lapja, amit december végéig lehet beadni. (Érdeklődők számára mellékelem, értelemszerűen csak megkezdett, nem kitöltött állapotában: http://mindengyerek.hu/hirlevel/minositesi_adatlap_2011_mgy.doc)

Saját nemzetközi programunk körvonalozódó időpontja alapján vetjük fel a 2012. október 8-10-i időpontot – figyelemmel az őszi kezdés körüli bonyodalmakra, az október 23-i hosszú hétvégére is. Ez még nincs kőbe vésve, így a közreműködésre vállalkozókkal még pontosíthatjuk.

A költségvetési törvény tervezete kevesebb mint kétezer forintot irányoz elő a germekjóléti-szociális szakemberek továbbképzése költségeire 2012-re. Nem néztem utána, de felteszem, a gyerekekkel foglalkozó többi ágazatban is hasonló a helyzet. Így nem számíthatunk rá, hogy a közönség fizetni tudna a részvételért. Tehát abból induljunk ki, hogy akkor és az lesz, amit azok adnak össze, akik fontosnak tartják a MindenGyerek továbbvitelét. Mi be tudjuk tenni a szervezés technológiáját, szervezési önkéntes munkát, szervezési inrastruktúrát. Reméljük, hogy Barátaink révén tudunk helyszínt biztosítani. Biztosan nem fogunk tudni senkinek a közreműködéséért fizetni, sem szervezésben részt vállalónak, sem szereplést vállalónak.

Kérem, aki ezekkel a feltételekkel is együtt tud működni a MindenGyerek megvalósításában, az

  • jelezze ezt nekem a tobias.laszlo@mindengyerek.hu címre küldött e-mailben december 23-ig (legjobb, ha e sorokat olvasva azonnal :-)), egyúttal
  • küldje elektronikus formában az űrlap III. 1 pontja szerinti információkat, ezeket:

III. 1.  A továbbképzés részletes tematikája, a megvalósítás módja, ütemezése:

A továbbképzés egységeinek / előadásainak/ megnevezése, az egyes elemek résztémáinak rövid tartalmi ismertetése

Az egyes tartalmi részek óraszáma / időtartama

Módszerek/munkaformák egységenként

Az előadó/tréner neve, képzettsége, 
szakterülete

  • és december 29-ig papíron küldje meg a Gyerekparadicsom Alapítvány, Budapest, Katica utca 15., 1191 címre

„…minden megjelölt előadó, tréner műhelyvezető saját kezűleg aláírt nyilatkozata, hogy a program minősítése esetén abban részt vesz! Egy példányban készül, ami csatolandó az eredeti pályázati anyaghoz!”

Bányai Sanyi mondogatta, amikor útnak indították a Zabhegyező Gyerekfesztiválját: Az lesz, amire valaki vállalkozik! Abban az esetben ez már 20 éve működik, értéket teremt. Lássuk, mire jutnak a MindenGyerek Barátai!

Ezúton kívánok a MindenGyerek Barátainak, Kollégáitoknak és Szeretteiteknek szép ünnepet és jó évet – azt az évet, amikor minél többen értik meg, hogy csak az egyéni felelősségvállalással és a közösségi cselekvéssel lehet változtatni mindazon, amiért – már hosszú évek óta – olyan nehéz gyereknek lenni Magyarországon, meg felnőttnek is.

Tóbiás László

december 20, 2011 · Vizi Balázs · Nincs hozzászólás
Címkék:  · Kategória: Események

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.