Dobrotka Béla: Terápiás judo foglalkozás, tanulásban és értelmileg akadályozott tanulók részére

2003-ban a Kaposvári KNASE szakosztályvezetője és edzőjeként, a helyi módszertani iskolának, diák sportegyesületével (BDSE) együttműködve, terápiás judo oktatást indítottam.

Előzetes állapotfelmérést tartottunk a gyerekeknél, egy testnevelő tanár segítségével, majd beindult a judo tanítása, kb. 20 gyerekkel. Célkitűzésem a biztonságos judo alapok megteremtése, tehetségek felkarolása volt.

Tanmenet, ami publikálásra került: Fejlesztő Pedagógia 2004 4/4

Megvalósult az integráció, a tapasztalat bebizonyította, csak azokat a gyerekeket szabad beintegrálni a normál judos közösségekbe, akik már jól elsajátították parajumpers online a judo alapjait!  Így a sportolóink a normál versenyzőinkkel, már megfelelő partnerként tudtak együtt edzeni.

Ha ezt komolyan vesszük, akkor megismétlődhet másutt is az, ami Kaposváron. Pl.: 2004 Olaszország nemzetközi verseny Ravenna – 6 versenyzővel 6 aranyérem, 2004 MES OB 10 Magyar Bajnok, 2004 Csapat Bajnoki aranyérem, számos hazai versenyt nyertünk, és ezt követő 3 évben, hasonló eredményekkel szerepeltünk.

Magyarországon a tanulásban és értelmileg akadályozottak részére a versenyzési lehetőséget két szövetség biztosítja.

Speciális Olimpia: http://www.specialolympics.hu

Magyar Para Szövetség: www.mes-parasport.hu/

Az egészségre nevelésen túl, bűnmegelőző hatása is jelentős!

Kitűnni vágyó gyerekeknek is adott tartást, a terápiás judo, mert a versenyeken is best online casino tudtak bizonyítani. A siker és kudarcérzés átélésével, könnyebben tudják kezelni a társas kapcsolataikat. A judo kifejleszti a monotontűrést, hogy türelmesen végig járják, a kitűzött célhoz vezető utat.  Preventív hatása ezekkel a mutatókkalparajumpers outlet nyomon követhető volt.  Egy fejlett társadalom ezeket az értékeket támogatja. Sportszakmai sikereket adtunk és kaptunk.

Fiatal felnőttként az oktatási rendszerből kikerülve, megszakad a kapcsolatuk a diák sportegyesülettel, további sportolási lehetőségük nem megoldott. Feladatunk, minden városban egy integrált egyesület, kijelölése vagy létrehozása, helyi önkormányzatok, rendőrség, vagy vállalkozók bevonásával.

Mindazok jelentkezését örömmel várom, akik

nyitottak a feladatra.

Dobrotka Béla G- judo edző

www.esesekiskolaja.hu

esesekiskolaja@gmail.com

30/687-4347cost clomid

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.