MindenGyerek 2012?

Kérjük, olvassák el Tóbiás Lászlónak, a MindenGyerek konferencia igazgatójának a levelét.

Kedves Barátja a MindenGyereknek!

Legutóbbi tájékoztatásunk óta az államtitkárság felszólítására visszafizettük a 2 000 000 forint támogatást. Ezzel véglegessé vált, hogy alapítványunk pénzben mintegy 3 000 000 forintot bukott, számlánkon ötezer forint, meg némi apró maradt. Véglegessé vált, hogy forintra nem fordított munkánk, mindazoké, akik dolgoztunk az ötödik MindenGyerek előkészítésén, 70-485
az enyészeté lett.
Ugyanígy megszakadt a Település és ifjúsága konferenciasorozat, az Ifjúságszakmai Országos Találkozó pedig felélte szervezői minden tartalékát, így a folytatás annak parajumpers Kodiak Long Parka esetében is erősen bizonytalan.
Magunk egyébként még vitában állunk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, mely kamatfizetésre is felszólított bennünket. Az általuk megjelölt kamatmérték a jegybanki alapkamat kétszerese, aminek jogi alapját mi nem látjuk. Másrészt a szerződés vonatkozó pontja alapján a kamatfizetési kötelességet abszolút vitatjuk, minthogy ilyen kötelezettség nincs, ha a projekt a támogató adminisztrációs hibájából nem valósul meg. Márpedig a velünk folytatott eljárás nyilvánvalóan hibás.

Mindez nem változtat azon, hogy 2011-ben nem lesz MindenGyerek.

A költségvetési törvény tervezetéből ismerősök már kigyűjtötték: a gyermekvédelmi-szociális szakemberek továbbképzésére az eddig is elégtelen 9 400Ft/munkatárs/év helyett 1 640 Ft/munkatárs/év javasol a kormány. Valószínűsíthetően a többi ágazatnál is hasonló lehet a javaslat. A gyermekekkel foglalkozó szakemberek intézményeit érő egyéb elvonások mellett aligha várható, hogy a továbbképzésbe tegyenek pénzt. Maguk a szakemberek pedig soha nem álltak olyan jól, hogy továbbképzésüket saját zsebükből finanszírozták volna – függetlenül attól az elvi szemponttól, hogy a továbbképzésért a fenntartók, áttételesen az parajumpers Kvinder Mystic állam tartozik felelősséggel az érvényes szabályok szerint is. Ez alapján az eddigi rendben 2012-ben sem fogunk tudni MindenGyereket rendezni.

Végülis a nevet, a formát, a MindenGyereket akár egye a fene, de mégis csak jó lenne, ha a

gyerekekkel foglalkozók hálózatai, együttgondolkodásai nem hogy életben maradnának, de inkább erősödnének, hiszen a kihívások, amikkel szembe kell néznünk, nagyon is erősödnek.

A MindenGyerek által használt finanszírozási eszközökön kívül vannak még eszközök, amiket használhatunk. Ilyenek a nemzetközi források és a pályázatok nyilvánossági forrásai, melyekből az eredményeket terjesztő konferenciákat kell tartaniuk a nyerteseknek. Ezekre gondolva tesszük a következő javaslatot.

A Gyerekparadicsom Alapítvány 2012 őszén fog nemzetközi szemináriumot szervezni, ezt a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt meg fogjuk nyitni.
Arra kérünk minden szervezetet, aki fontosnak tartja, amit a MindenGyerek jelent, és hazai vagy nemzetközi pályázata keretében kötelezettsége szeminárium, konferencia szervezése, hogy dolgozzunk össze! Rendezzük egy fedél alatt szemináriumainkat, konferenciáinkat, s az így létrejövő infrastruktúrán biztosítsunk lehetőséget minden gyerekekkel kapcsolatos téma megjelenítésére!

A MindenGyerek rendelkezik érvényes továbbképzési akkreditációval a pedagógusok illetve a közművelődési szakemberek továbbképzési rendszerében, s be kívánjuk nyújtani akkreditációs kérelmünket a gyermekvédelmi-szociális szakemberek továbbképzési rendszerébe. (Azért kell így fogalmaznom, mert bár két hét múlva lejár a határidő, információk és űrlap nem elérhetőek az akkreditációhoz.) Ezzel mi vállaljuk a továbbképzési adminisztratív feladatokat. Az együttműködésben, a szervezésben és lebonyolításban is partneri együttműködésre számítunk a gyerekekkel foglalkozó szakmák gyakorlóinak legtágabb köréből.

Kérjük azokat a szervezeteket, melyek látnak lehetőséget 2012 őszi közös rendezvény létrehozására,

jelezzék ezt nekem emailben a tobias.laszlo@mindengyerek.hu címen.

Időről időre fogunk híreket, a MindenGyerek Barátainak ajánlatait, üzeneteiket küldeni.

Szeretnénk szolidárisak is lenni a nehéz helyzetbe kerülő barátainkkal, a gyerekekkel elkötelezetten, önfeláldozóan dolgozókkal. De még szavakat sem találunk, még hetek múltán sem, olyan hírek vétele után, mint amilyeneket L. Ritók Nóra volt kénytelen közzé tenni az Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolái ellehetetlenüléséről.
Nincs jobb ötletünk, mint hogy szolidaritás híreit is továbbítjuk.

A MindenGyerek Barátainak kívánunk jó és örömteli munkát a gyerekekkel, kitartást, erőt!
350-001

Tóbiás László igazgató
MindenGyerek konferenciacost of clomid with insurance

október 6, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.