Jövőbarát Alapítvány

A már tizedik éve működő Éjféli Sportbajnokság program, mint primer, fiatalkori drog- és bűnprevenciós program célzottan a kallódó fiataloknak nyújt alternatívát szabadidejük hasznos, egészséges eltöltéséhez.

A tevékenység jellegéből adódóan, a lakótelepek, lakóközösségek vonzáskörzetében élő, utcára szorult, csellengő fiatalok sportolási lehetőséget, valamint családpótló közösséget találnak – a drog és bűncselekmények szempontjából legveszélyesebb hétvégi éjszakai órákban – a feléjük kínált alternatíva választásakor.

A program egy olyan hiánypótló szórakozási alternatíva, mely a hétvégén esti illetve éjszakába nyúlóan lehetőséget nyújt a csellengőknek szermentesen, alkohol nélkül szórakozni, idejüket kellemesen tölteni, értő szóra, segítségre találni.

A kerettevékenység a sport, nevezetesen a pingpong, melyet egyéb játéklehetőségekkel is bővítettünk. Esténként benevezés alapján napi bajnokságot szervezünk, motivációként valamilyen kisebb díjat osztunk. Díjazzuk a havi bajnokokat és a legszorgalmasabb játékosokat is. Így elértük, hogy minél többen nevezzenek a kevésbé „profik” közül is. A játékok szüneteiben a már évek óta jól működő Dumakuckóban megbeszéljük a jövőbeli programokat, illetve lehetőség van véleménynyilvánításra, kérésre, javaslattételre.

Az évek folyamán kiderült, a fiatalok a sportolási lehetőség mellett, nagymértékben igénylik a velük való törődést, értő fülekre találást, egyszóval a családpótló közösséget.

Az Éjféli Sportbajnokság Klub mindenki számára nyitott, ingyenes. A részvétel feltétele néhány alapszabály betartása: alkoholos, drogos állapotban a klub aznap nem látogatható. A fiatalok a klubban szendvicset, teát kapnak az éjszaka folyamán. A nyitva tartást úgy alakítottuk ki, hogy illeszkedjen a fiatalok hétvégi életmódjához, így este 7 órától hajnalig, általában az első tömegközlekedési jármű indulásáig tart.

A hétvégi sportolási programokat egyre több vonzó lehetőséggel igyekszünk bővíteni, így hétköznapi kondicionáló edzést tartunk, kirándulni, korcsolyázni járunk, s már volt két sítáborunk. 2002 novemberétől TEAHÁZ néven vasárnap délutánonként igazi családias hangulatban rendezünk összejövetelt a klubba járó fiatalok részére. Időnként vendégeket hívunk: neves közéleti személyiségeket, példaképeket, kortárs csoportokat, akikkel a fiatalok szívesen beszélgetnek, kérdeznek tőlük.

A munkatársak között védőnők, elmeápoló, drámapedagógus vállal önkéntes munkát.

Marton Róbert elnök

06-30-9894-809

D. Horváth Piroska programkoordinátor

Jövőbarát Alapítvány

1033 Pethe Ferenc tér 1-3

06-1-368-2636

www.ejsport.hu

ejsport@ax.hu

clomid tablets to buy uk

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.