ÁLOMPOLGÁR – Innovatív program a demokrácia megértéséhez

megalapítottuk a saját (…) vállalkozásainkat. Mondhatom nem volt egyszerű megegyezni.”

/egy magyarmecskei álompolgár/

Az Aktív Állampolgárság Közhasznú Alapítvány általános célja, hogy hozzájáruljon a demokratikus kultúra erősödéséhez. Meggyőződésünk, hogy csak jogtudatos, önmagukért és a társadalomért felelősséget vállaló aktív állampolgárok tudják elősegíteni a részvételi demokrácia és a gazdaság fejlődését, a nyitott társadalom és az esélyegyenlőség kiteljesedését.

Az Álompolgár egy gyakorlatias és szellemes aktív állampolgárságra nevelő program, amely megismerteti a gyerekekkel a demokratikus társadalom értékeit és elveit és fejleszti azokat a készségeket, amelyek a demokratikus társadalomban való együttéléshez szükségesek. A program 10-14 éves gyerekeknek készült, illetve azoknak a felnőtteknek, akik hivatásszerűen foglalkoznak gyerekekkel.

Az Álompolgár program nem csupán megismerteti a gyerekeket a demokratikus rendszer alapelveivel és fogalmaival, de nyitottá teszi őket közösségük problémáira és olyan élménytWoolrich Parka Damen biztosít, amelyből megérthető és megérezhető, hogy egy közösség sikere a benne lévők (gyerekek, tanárok, szülők stb.) együttműködésén múlik.

Az Álompolgár program során a gyerekek megterveznek és létrehoznak egy demokratikus közösséget, ennek során megjelenítik például a döntéshozatal, média, igazságszolgáltatás szereplőit és civil szervezeteket, vállalkozásokat hoznak létre. A program élményszerű, motiváló, játékos szimulációs helyzetekbe helyezi a gyerekeket, melynek során megismerik és megértik olyan bonyolult fogalmak lényegét mint a szabadság, demokrácia, emberi jogok, esélyegyenlőség, nemek közötti egyenlőség; megismerik a demokratikus rendszer ismérveit, intézményeit és azok feladatait, és gazdasági alapismeretekre tesznek szert. Fejlődik vita- és konfliktusmegoldó képességük, ügyesebbek lesznek a csapatmunkában, projekttervezésben, erősödik bennük a felelősségvállalás és a tenni akarás.

A program a szociális és állampolgári kompetenciák valamint a kezdeményezőkészség és vállalkozói kompetenciák fejlesztésével az iskolai nem szakrendszerű képzésben is alkalmazható, ugyanakkorWoolrich Parka Männer szabadidős, napközis foglalkozások és gyerektáborok formájában is megszervezhető.000-958
Alapítványunk képzői és szakértői szívesen együttműködnek iskolákkal, ifjúságsegítőkkel és táborszervezőkkel, hogy a programot iskolai vagy tábori körülmények között megvalósítsák. Az Álompolgár című kézikönyv részletes iránymutatást ad, illetve az Alapítvány képzési és mentorálási lehetőséget biztosít a program lebonyolítását vállalóknak.

Az Álompolgár kiemelkedő élményt nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, és megmutatja, hogy közös ügyeinkről színvonalasan és ellentétek nélkül kiválóan lehet diskurálni.

 

Tóth Györgyi

gyorgyi.toth@aktivpolgar.hu

Pap Enikő

eniko.pap@aktivpolgar.hu

Aktív Állampolgárság Alapítvány

Budapest 1088, Szentkirályi utca 11.

06/1 266-1041

www.aktivpolgar.hu

info@aktivpolgar.hu

generic clomid over the counter

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.