Nagyító program

A Nagyító programot 1995-ben indítottuk el németországi példa alapján.

Kettős célt tűztünk ki magunk elé: egyrészt fontosnak tartjuk a személyiségformálást, másrészt a fiatalok társadalmi érdeklődését és aktivitását kívánjuk felkelteni, felelősségtudatukat, társadalmi elköteleződésüket szeretnénk serkenteni.

1999 őszétől alapítványi formában országos közhasznú szervezetként működünk.

Alaptevékenységünk: hétvégi bentlakásos képzések szervezése kamaszoknak.

A választható témákat a diákok körében végzett felmérések alapján határoztuk meg: önismeret, kommunikáció, reklám, esztétika, szenvedélybetegségek, tolerancia, szerelem – párkapcsolat.

A Nagyító módszereit tekintve a kiscsoportos, élményszerű feldolgozás kerül előtérbe. Az egyes témákban való elmélyedésen túl célunk olyan képességek és készségek kialakítása, fejlesztése, amelyekre a szokásos iskolai keretek között csak ritkán nyílik lehetőség (pl.: csoportmunkára való készség, tervezési képesség, célorientáltság, döntési képesség, kommunikációs készség).

A képzések során arra törekszünk, hogy a témát minél több szempontból vegyük „nagyító alá”, a résztvevőket pedig a szellemieken túl érzelmileg is megérintsük. A szerzett mobile casino benyomások nemcsak az egyén szintjén hatnak, hanem hozzájárulnak a résztvevő csoportok közösséggé formálásához is.

Hétvégi programjainkra pályázati úton jelentkezhetnek a résztvevők. A felhívás honlapunkon olvasható.

A képzések szervezői önkéntesek: fiatal szakemberek valamint főiskolai és egyetemi hallgatók. Az ő munkájukhoz igény szerint szupervíziót is biztosítunk, valamint évente két alkalommal egyhetes intenzív csoportos szervezetfejlesztési és módszertani továbbképzést szervezünk számukra.

Az általunk használt módszereket és játékokat bemutató saját játékgyűjteménnyel rendelkezünk.

A fenti programok folytatásán túl célul tűztük ki, hogy más városokban is (2003-ban Budapest, Pécs, Debrecen) kiképzünk önkéntes fiatalokat. Terveink közé tartozik, hogy módszereinket pedagógus-továbbképzés keretein belül is ismertté tegyük.

Vikor Csaba kuratóriumi elnök

NAGYÍTÓ – Középiskolások Iskolán Kívüli Képzése – ALAPÍTVÁNY

6722 Szeged, Kossuth L. sugárút 29., II. em. 210.

06-62-451-662

nagyito@nagyito.hu

www.nagyito.hu

doxycycline cost

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.