Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Magyarország, Community Service Foundation of Hungary

Napközbeni ellátás magántanulóknak

A Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Magyarország – együttműködve a Community Service Foundation-nal – nevelési, oktatási és reszocializációs segítséget biztosít iskolanapokon, 8 és 14 óra között, az Orczy-kert faházában. A napközbeni ellátás megelőzést és kezelést nyújtó szolgáltatás első bűncselekményt elkövetett, vagy súlyosan veszélyeztetett, védelembe vett, vagy pártfogói felügyelet alatt álló 14-18 éves magántanulóknak.

Az ellátás során alkalmazott resztoratív (jóvátételi) módszer segítségével a gyermek megfogalmazza problémáit és változtat magatartásán, helyrehozza kapcsolatait és közösségi taggá válik, miközben ellátja iskolai teendőit és új ismeretekre tesz szert.

Programunkba a gyermekjóléti szolgálatok, iskolák és családsegítő központok küldik eseteiket. Az esetgazda jelzése után megismertetjük programunkat a gyermekkel és hozzátartozóival. A beszélgetés célja, hogy a gyerek megértse viselkedésének következményeit önmagára és másokra nézve, valamint megismerje lehetőségeit a programban. Az érintettek bevonásával a programba való részvétel és a problémák megoldása a közös döntés és felelősségvállalás jegyében történik. A felvétel folyamatában és a későbbiekben is fontos szerepet játszik a küldővel illetve a gyerek eredeti közösségével való kapcsolattartás, annak érdekében, hogy a program során a fiatalok belső munkája mellett a környezet (iskola, család, kortárscsoport, közösség) is felkészüljön a visszafogadásra.

Nevelés

Programunk alapköve a gyermekek segítése abban, hogy megtanuljanak felelősséget vállalni a tetteikért és döntéseikért. A hangsúlyt az egyéni fejlődésre és a pozitív változásra fektetjük. Mindezt önismereti és készségfejlesztő csoportfoglalkozásokkal, felnőtt és kortárs támogatással tesszük casino online lehetővé. A saját akarat és a tudatos döntéshozatal fejlesztésével, valamint a következmények megismertetésével teret adunk az egyéni kibontakozásra és az önvállalásra, de lehetőséget teremtünk a jóvátételre és a kapcsolatok helyreállítására is.

Oktatás-korrepetálás

A kis létszámú tanulócsoportok minden diák egyéni szükségletének megfelelő elméleti és gyakorlati oktatást, korrepetálást biztosítanak, annak érdekében, hogy folytathassa tanulmányait, lehetőleg eredeti iskolájában.

A program olyan fiúknak és lányoknak szól, akik különböző nehézségekkel küszködnek, úgy mint:

– tanulási nehézségek

– drog- és alkoholfogyasztás

– szabályszegések, bűncselekmények

– családi problémák

– lobbanékony és agresszív magatartás

– önbecsülés és önbizalom hiánya

– lelki vagy mentális nehézség

– szexuális, fizikai vagy érzelmi bántalmazás

– iskolakerülés

– iskolai felfüggesztés

– iskolából való eltávolítás.

Negrea Vidia klinikai szakpszichológus, programvezető

Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Magyarország

1073 Budapest, Erzsébet körút 40-42., Budapest 1386, Pf.923

06-20-482-4212

1-322-3913

vidia@enternet.hu

buy doxycycline uk

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.