A "Chicoca fája" című prevenciós program bemutatása

A program egy bábfilmre épül, melyben egy szexuális zaklatás történetét dolgozták fel, egészen a tünetektől a megoldási javaslatokig.

A kis majmok történetében minden elemet megtalálunk, amely a gyermekeket ért szexuális zaklatásra igaz.

A film a téma nehézsége ellenére, a gyermekek számára könnyen emészthető és rendkívül sok hasznos információt közvetít. A filmet kiképzett szakember pass4sure EC0-232 jelenlétében nézik meg a gyermekek, lehetőség szerint a szülőkkel vagy a tanárokkal együtt. A látottakat külön csoportokban, kiképzett szakember vezetésével beszélik meg.

A program magyarországi bevezetésével és működtetésével az Egyesület a gyermek- és ifjúságvédelemben az abúzusokkal, így különösen a gyermekek elleni szexuális visszaélésekkel való foglalkozásban tapasztalható űrt kívánja betölteni.

Magyarországon mindezidáig nem épült ki olyan országos, átfogó, a prevenciót előtérbe helyező program, amely a gyermekekkel foglalkozó különböző szakmák képviselőinek, a szülőknek és a gyermekeknek lehetőséget nyújtott volna e témakör részletes és az Európai Unió szakmai sztendertjeit is közvetítő megismerésre, feldolgozásra. A programnak nem célja és nem is lehet célja a bántalmazott gyermekek ezen Avrete,infatti, la possibilita di cimentarvi in diverse modalita di gioco: scaricando il software del casino italia s4gambling.com/it/ sul vostro pc, navigando dal pass4sure 1Z1-520 vostro cellulare o tablet, o da qualsiasi pc approfittando della modalita flash. a módon való feltérképezése.

Az egyesület a nemzetközi tapasztalatokat is figyelembe véve arra törekszik, hogy a kiképzett szakemberek szolgáltatásai ne csak a fővárosban, hanem az ország minél több régiójában elérhetőek legyenek, valamint minél többféle gyermek- és ifjúságvédelemmel érintett szakma képviselői vegyenek részt a programban.

Az Egyesület 1998 és 2003 között több képzésen mintegy 150 munkatársnak adott ki tanúsítványt, arról, hogy a módszert alkalmazhatja. Az országos lefedettséget korántsem biztosító csapat legalább fele kezdte meg a munkát a saját területén, legtöbben gyermekjóléti szolgálatokkal és iskolákkal vették fel a kapcsolatot és szerveztek vetítéseket.

Munkatársaink negyedévenkénti szakmai műhelyeken való részvétel mellett adminisztrációs lapok kezelésével segítik azt a kutatómunkát, amely a gyermekeket ért illetve veszélyeztető szexuális bántalmazás kérdéskörének feltárását a program működtetésével együtt végzi.

A program elsődleges prevenciós jellege mellett, a hatékony segítségnyújtás érdekében, szakemberhálóját arra is felkészíti, hogyan artikulálja és közvetítse a felmerült konkrét érintettségből adódó problémát az involválható szakember felé.

Dr. Vajna Virág

Család, gyermek, ifjúság Kiemelten Közhasznú Egyesület

1027 Budapest, Varsányi Irén u.17.

225-3527

225-3525

doxycycline generic

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.