Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat

A Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat speciális kortárssegítő szervezet, amely elsősorban az intézményrendszeren kívül rekedt (iskolából kimaradó, kirúgott, fel nem vett, elhelyezkedni nem tudó, nem akaró, nem képes, saját családjától távolodó, családjával haragban álló, egyedül maradt, családalapítástól fényévekre levő, különféle veszélyeknek kitett, már megjárta stb.) vagy csupán változtatni akaró, de abban egyedül maradó fiatalokra összpontosít.

A Kapocs segítő tevékenységének jellemzői:

– A Kapocs működését, feladatait legfőképpen önkéntes tizen-huszonéves fiatalok révén valósítja meg, akik azt vállalják, hogy segíteni akarnak önmaguknak, és segíteni akarnak a társaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek, bárkinek. Az önkéntesek tevékenységüket önállóan szervezik: a Kapocs irodájában, a Petőfi Csarnokban, továbbá Budapesten és vonzáskörzetében, a fiatalok különféle kockázati színterein, vagyis saját társas környezetükben.

– A Kapocs önkéntesei kortársaik laikus segítői: meghallgatják őket, igyekeznek az életveszélyes helyzeteket elhárítani, segítik a problémáikat strukturálni (rendszerezni, a megoldás szempontjából sorrendet felállítani), szükség szerint a megfelelő helyre próbálják irányítani őket, és lehetőleg nem hagyják őket magukra.

– A Kapocs önkéntesei, a szervezeten belül, egyénileg és különféle folyamatos és időszakos segítő csoportokba szerveződve tevékenykednek.

– A Kapocs önkénteseinek segítő tevékenységét a belépésük pillanatától sajátos nondirekt fejlesztő és felkészítő program támogatja, amelynek középpontjában az önkéntes szerepre vállalkozó fiatalok érintettségének tisztázása, kommunikációs készségük fejlesztése és az adható válaszok és információk, vagyis a válaszkészségük javítása áll. Az önkéntesek egyéni segítő tevékenységét, a felkészítés mellett, a különféle aktuális és tipikus esetek szervezett feldolgozása (esetmegbeszélések) és szupervízió segítik elő.

Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat

1146 Budapest, Zichy M. u. 14. (Petőfi Csarnok)

06-1-251-7266/120, 06-1-364-0105

kapocs@ngo.hu

www.kapocs.ngo.hu

A Kapocs irodája nyitva hétköznap 10-18 óra között

buy female cialis online

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.