Adatvédelem vagy gyerekvédelem

646-573

workshop

A workshop célja a gyerekcsoportok, foglalkozás, illetve táborok során,a gyerekektől szerzett benyomások, információk, megfigyelések visszacsatolási és a családi szociális munkába való beépítési lehetőségeinek közös végiggondolása.

A csoportban szerzett tapasztalatok és az intézmény családokkal való munkájának összekapcsolása révén felmerülő kérdések, dilemmák közös megvitatása.

A workshopon túlnyomórészt gyermekjóléti szolgálatok, családsegítők munkatársai vettek részt.

Hogyan használjuk a gyermekektől kapott információkat? Ha a gyermekcsoport vezetői külső munkatársként a csoportmunkán kívül nem vesznek részt a családokkal folyó munkában 646-574 a foglalkozásokon tapasztaltakat

1: közvetlenül család felé visszajelezhetik. A folyamatból az intézményben dolgozó,családdal foglalkozó szakember kimarad. A visszajelzést támasz és további segítség nélkül kell a családnak feldolgoznia, a változásban segítséget nem kap.

2: A csoportvezetők a családgondozók felé jelzik tapasztaltakat. Kérdés, hogy az így szerzett információkat hogyan jelezze vissza a családgondozó,ha nem közvetlenül érzékelte a problémákat. Ugyanakkor a gyerekcsoport vezetői kimaradnak a visszacsatolás folyamatából. Információk, érzések veszhetnek el a nem direkt visszajelzés miatt.

Fő szempont a gyerek érdeke, innen indulva mi a leghatékonyabb megoldás? A tapasztaltak minél szélesebb felhasználásával a család működése, segítése érdekében.

A gyerek titkait hogyan lehet eszközként úgy beilleszteni a családgondozás folyamatában, hogy az esetleges családi működésbeli problémákra rávilágítva változások katalizátora lehessen a tudás, amit a gyerek ránk bízott? Konkrét esetek kapcsán végiggondoltak során a részvevők véleményei alapján a belső csoportvezetés előnyei és az információk felhasználásának intézményi teamek, értekezletek keretein belüli végig gondolása tűnt a konkrét esetekben legjobb megoldásnak, a felhasználási dilemmák feloldásában.

Sik Dorka, Tánczos Éva

ESÉLY Családsegítő Szolgálat

1071 Budapest, Dózsa György út 70.

06-1-322-0272

esely@axelero.hu

female cialis purchase online

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.