A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai

A bűnmegelőzés kérdésköre már az első MindenGyerek Konferenciának is hangsúlyos témája volt. Dr. Gönczöl Katalin elnöklése mellett a két konferenciánk közötti időben alkották meg és kezdték végrehajtani a társadalmi bűnmegelőzés stratégiáját, melynek szemlélete rokon a MindenGyerekével: a devianciák, a kriminalizálódás legjobb megelőzését a jó gyermek- és fiatalkor biztosítja, melyben a saját képességek, alkotóerő megélése kínál élményeket és nem ön- és közveszélyes kalandok. Ezért örültünk különösen a megtiszteltetésnek, hogy Gönczöl Katalin – az Országos Bűnmegelőzési Bizottság vezető elnökeként – előadást vállalt a MindenGyerek 2005 megnyitójában, s ezért köszönjük ezúton is Dr. Rózsahegyi Zsuzsannának, az Obmb Titkársága vezetőjének, hogy megtartotta az előadást, helyettesítette a szolgálati úton járó Gönczöl Katalint.

Rózsahegyi Zsuzsa előadásának rövidített változatának elkészítése értelmetlen vállalkozás lenne, minthogy nem csak a társadalmi bűnmegelőzés stratégiáját ismerhette meg a hallgatóság, hanem holisztikus elemzést is kapott az összes kormányzati szerv – fenti széles értelemben vett – bűnmegelőzési tevékenységeiről, s mindazokról a lehetőségekről, támogatásokról melyeket ilyen célokat megvalósítóknak nyújtani tudnak.

Úgy látjuk, az előadás és az alapját képező, az Országgyűlésnek 2004 decemberében benyújtott jelentés adatainak megismerésén túl a forma, a szemlélet és az alaposság is ismereteket ad a gyerekekkel foglalkozóknak. Így kiemelések nélkül ajánljuk ezeket kötetünk Olvasóinak. A Jelentést megtalálják a www.bunmegelozes.hu honlapon, míg a MindenGyerekre készített előadás szövegét és prezentációját a www.mindengyerek.hu honlapon.

Köszönjük azt az anyagi és szakmai támogatást, amit az Országos Bűnmegelőzési Bizottságtól kaptunk, és a következőkben – a MindenGyereken megvalósult bemutatkozásokat idézve – olyan programok leírásait tesszük közzé, melyek az Obmb pályázati támogatásával valósultak meg.

A szerkesztő

Országos Bűnmegelőzési Bizottság Titkársága

1055 Budapest, Kossuth tér 4.

(1) 441-3618

Dr. Rózsahegyi Zsuzsanna

rozsahegyizs@im.hu

www.bunmegelozes.hu

cialis super active prezzo

október 17, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.