Újszülött-gyilkosságok megelőzéséért

A hatékony segítés szülés előtt szükséges.

A Gólyahír Egyesület azért alakult, hogy a magukra maradt, kétségbeesett, kilátástalan, igazán „terhes” állapotban lévő várandós anyákat segítse. Legfőbb elvünk a gyermek életének megmentése. Segítünk megőrizni a titkolt terhességet!

Miben tudunk mi segíteni?

Minden nap 6-tól 22 óráig, ingyen hívható telefonvonalat működtetünk: 06-80-203-923. A hívásokat az illetékes megyei segítőkhöz átirányítjuk, hogy minden megyei telefonos munkatársaink minden megyében ingyen hívhatóak legyenek.

Együtt gondolkozva tudunk segíteni, hogy az anya találjon megoldást kilátástalannak tűnő helyzetében. Például krízisszobát tartunk fenn várandós anyáknak. Lakást nem tudunk adni, de anyaotthonos elhelyezésben tudunk segíteni. Pénzt nem tudunk adni, de felvilágosítjuk a hozzánk fordulót: milyen juttatásokra jogosult, és hol tudja igényelni azokat. Az újszülötteknek kelengyét adunk, ha szükséges.

A családsegítő szolgálattal, a gyermekjóléti szolgálattal illetve a védőnői szolgálattal együttműködve segítünk a babakocsi, kiságy, segély stb. megszerzésében.

Aki nem tudja vállalni gyermekét, felvilágosítjuk, milyen lehetőségei vannak a gyermek sorsát illetően, és ezek a különböző megoldások milyen hatással vannak a gyermekre és az anyára. A különböző lehetőségek között megemlítjük a nyílt örökbeadást is (amelyben tudunk segíteni neki), ha nem tudja, vagy nem AC akarja vállalni gyermeke felnevelését. Így ő gondoskodhat gyermekének szerető családról, megismerheti az örökbefogadó szülőket.

Célunk, hogy felelősségteljes döntést tudjanak hozni önmaguk és gyermekük sorsáról, és csak végső esetben adják örökbe gyermeküket, ha nem tudják vállalni felnevelését.

Tanácsadásunk legfontosabb alapelvei:

1. Mindig csak a hozzánk fordulókon segítünk.

2. Tájékozottak vagyunk, hogy széleskörű felvilágosítást tudjunk adni (tovább-képzés).

3. A döntés mindig kizárólag az anyáé és az apáé!

4. Az érvényes törvényeknek megfelelően járunk el.

5. Karitatív munkát végzünk.

A nyílt örökbefogadásra jelentkező házaspárokat felkészítjük önként vállalt örömteli feladatukra, hogy a gyermek vállalása megalapozott döntés legyen.

Megyénként az örökbefogadó családok utókövetését klubok létrehozásával segítjük, ahol lehetőség van a tapasztalatok átadására, problémák megbeszélésére.

Mórucz Lajosné védőnő, elnök

Gólyahír Egyesület

Levelezési cím: 2441 Százhalombatta, Pf.: 54

Ingyenesen hívható krízistelefon: (06 80) 203-923

(23) 540-311

Fax: (23) 540-310

golyahir@freemail.hu

www.golyahir.ini.hu

buy doxycycline 100mg

október 29, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.