Őseink bölcsességét játszva elsajátítani

Őseink bölcsességét játszva elsajátítani – avagy a Katica Tanya ötlete és megvalósulása

Férjemmel, Jánossal számos európai és tengeren túli országban, vidéken jártunk- keltünk. Utazásaink során a 90-es évek elején Angliában látottak – akkor még nem érzékelten – nagy hatást gyakoroltak ránk. Angliában teljesen természetes és hétköznapi (hétvégi) tevékenység a család szabadidejét egy bemutató farmon eltölteni, ahol háziállatokkal, hagyományos mesterségekkel ismerkedhet meg a látogató, miközben a friss levegőn tölti idejét. A nyitott vendég megtapasztalja, hogy a tehén nem lila, a csirkét toll fedi és a tojás sem kartondobozban jön létre. Harmincas éveink közepéhez érve és a sok utazás élményeit feldolgozva elgondolkodtunk azon, hogyan járulhatnánk hozzá a közjóhoz miközben mindezt a magunk örömére is tesszük.

Hitvallásunk:

Hiszünk abban, hogy a természetben eltöltött idő nem pótolható mással.

Hiszünk abban, hogy a természet megismerése életre nevel.

Hiszünk abban, hogy a kétkezi munka hasznos, egészséges és növeli az akaraterőt.

Hiszünk abban, hogy a hagyományaink ismerete bölcsebbé tesz.

Hiszünk a szemléltető, gyakorlatias játszva tanulás erejében!

Ezért hoztuk létre a Katica Tanya Aktív Pihenés Központot! Várunk, ha szereted a friss levegőt, az állatokat a természetet; ha szeretnél kiszakadni a mindennapokból; ha szeretnél bulizni és nem akarod, hogy csendháborításért rádszóljanak; ha túráztál, kerékpároztál, lovagoltál és megszállnál éjszakára; ha iskolás, ovis vagy és egy izgalmas helyszínen klassz játékokat kipróbálhatsz; ha tetszik, vagy már megtetszett ez a Hely!

A Turistaház és Kemping lehetőségei: Önellátás, közös fürdő, konyha – együttélésre nevel. Hagyományos, gerendás tető – régi idők hangulatát idézi. Cserépkályha, 50 fős és 20 online slots fős társalgó, szabadtéri kemence, bográcshely, szalonnasütés, fedett pajta (70 fő), csináld magad! (ellátás, takarítás). Bemutató gazdaság – Játszva tanulás: Csak hagyományos falusi állattartás. Fajátszótér, hancúrpajta, kukoricalabirintus. Kemence, öreggép-park, ügyességi akadálypálya, társalgó, szövőszékkel, régi konyha – itt sül a kürtős kalács!

Az élmény teljességéhez: Tematikus programajánló – Erdei iskolához, táborhoz.

Hagyományőrzés (kenyér útja, középkori lovagok, sváb hagyományok, …).

Természetismeret (csillagászat, túrák, világjárás karosszékből, …).

Kézművesség (agyag, nemez, csuhé, üveg, …)

A jövő: Folyamatosan új ötletek, fejlesztés – nincs megállás! Sokáig és tartósan kívánunk alkotó szerepet betölteni (tó, lovagvár). Napközis tábor tavaszi szünetben és nyáron. Foglalkoztató füzet – hogy a gazdaság élményét haza is vihesd!.

Szoros együttműködés: Szennai általános iskola, Zselici Napsugár Alapítvány.

Támogatás: Katica Tanya Zöldpont Életmódklub, fiatal tehetségek.

Handó Eszter

Katica Tanya

(06 30) 929-5306

eszter@hando.hu

www.kalandpark.hu

www.katicatanya.hu

cost clomid

október 30, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.