Kovács Ibolya: Az outdoor módszer és eszközeinek alkalmazása az élménypedagógiai szemlélettel vezetett gyermektáborokban

A Holdfény Ligetet, az Alpokalja kalandparkja Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban, található. Ideális lehetőséget kínál a csendre, kikapcsolódásra kirándulásra, táborozásra, és a különleges sporttevékenységre vágyóknak.

Az egyéni vendégek szabadidős és sportszolgáltatásain kívül az outdoor tréningek és a gyermekprogramok, osztálykirándulások, táborok tartoznak fő tevékenységi körünkbe. Ezen kívül céges, családi, és kulturális rendezvényeket is szervezünk.

A tematikus gyermektáborainkban idén hatodik nyáron várjuk három tábortípusban a kalandra vágyó gyermekeket. Mindezen aktivitásokat a tábori nevelők a tapasztalati tanulás módszerével vezetik. Az elmúlt öt év tapasztalatait beépítve évről évre csiszoltuk a programjainkat, képeztük munkatársainkat, és formáltuk szemléletünket.

Táboraink bemutatása

A TIPICAMP a Holdfény Liget mára már klasszikussá vált indián tábora.

A TIPICAMP táborunkba eredeti indián Tipikbe várjuk azokat a 9-12 éves gyermekeket, akik kedvelik a kihívásokat, és érdeklődnek az indián kultúra iránt.

A LIFECAMP az Alpokalja kalandtábora

Azokat a 12-14 éves fiatalokat várjuk, akik kedvet éreznek arra, hogy próbára tegyék kitartásukat, edzettségüket. A programok során megismerkedhetnek saját képességeikkel, és fizikai határaikkal. A tábori hét során a két napos ausztriai kerékpáros expedíció jelenti a csúcseseményt, melyben a sziklamászás és Klettersteig alapjainak elsajátítása a cél.

A program során a közösség ereje sosem látott teljesítményre készteti a résztvevőket.

A JUNIORCAMP az Alpokalja expedíciós tábora

Az expedíciós tábor a 14-18 éves korosztálynak szól, akik szívesen ismerkednek a korosztályukból új „arcokkal”. A tábori hét során kettős utat járnak be a résztvevők. Az utat, amit bejárnak az Írottkő Natúrpark területén, és a saját személyiségükben.

Az élménypedagógia mindhárom tábortípus sajátja. Egyik tábor sem túlélő tábor, egyik táborban sem a fizikai teljesítőképesség megdöntése a cél. Sokkal inkább a szabadság megélésének biztosítása, a belső erőforrásokra való rávezetés és a közösség erejének megélése!

Ezeknél a heterogén jelentkezőkből szerveződő táboroknál- még a rövid idő ellenére is- hangsúlyos a csapatépítő folyamat, mely tapasztalatunk szerint nagyon pozitívan hat a gyermekek későbbi szociális működésére.

A táboraink célja a résztvevőket kimozdítani a komfortzónájukból. Ennek az outdoor módszerek ideális teret adnak. Az életkorok, a tematika, és a táboraink egymásra épülő füzére, együtt nyújt biztonságot, és mindig egyre nagyobb kihívást a gyerkőcöknek, illetve az adott turnusban formálódó közösségeknek.

Kovács Ibolya

pedagógiai szakmai vezető, tréner

Holdfény Liget

Gyöngyösfalu, 9723 Liget u. 1.

(06 30) 520 4455

kovacs.ibolya@holdfenyliget.hu

www.holdfenyliget.hu

cialis black buy

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.