Környezeti nevelés a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark 24 hektáros területén földrészek fogadják a látogatókat, a rendezés célja az volt, hogy aki meglátogatja a parkot, az végigjárhassa a Földet, és megismerhesse az egyes földrészek állatvilágát.

1997-ben készült az Afrika-panoráma, 2000-ben avattuk a Tengeri akváriumot, 2001-ben az Ősparkot, majd újabb év elmúltával a Trópusi házat. 2003. a Sarkvidék bemutatónk kialakításának esztendeje, s 2004-ben átadtuk az ország legnagyobb alapterületű oroszlánkifutóját, s elkészült oktatóközpontunk a Zoosuli is.
Jelenleg 300 faj közel 3000 egyede tekinthető meg.
Állatparkunkat rendszeresen látogatják a különböző oktatási intézmények csoportjai.
Nagyobb igény, az egyszerű állatkerti vezetésre van, hiszen ezen intézmények
általában évente látogatják a parkot. Ám jó néhány iskolával szoros
kapcsolatban állunk, ahol a diákok rendes tantervük részeként egy adott témával foglalkoznak.
A látogatóknak különleges etetésekkel is kedveskedünk, melyek meghatározott időpontban történnek.

A látogatók jelenleg zsiráf ( Giraffe camelopardadalis rotshildi), Humboldt-pingvin (Spheniscus humboldti), jegesmedve (Ursus maritimus), borjúfóka
(Phoca vitulina), borneói orangután (Pongo pigmeus pigmeus), ormányos
medve (Nasua nasua), vari (Varecia variegata), kapucinus majom (Cebus apella) és marabu (Leptoptilus crumeniferus) etetését figyelhetik meg.

A Nyíregyházi Állatpark egész területén elhelyezett információs táblák lehetőséget adnak arra, hogy az előre elkészített feladatlapok segítségével szakköri vagy tanórai munkát lehessen végezni.
Az állatkerti oktatás helyszíne az idén elkészült Zoosuli oktatóközpont. A szemléltető és munkaeszközök mellett itt kapott helyet a gyerekek által gondozott élősarok is. Ebben az épületben található könyvtárunk is, melynek állományából a dolgozók kölcsönözhetnek, a gyermekek és az érdeklődők helyben használhatják a szakkönyveket és folyóiratokat.
Segítséget nyújtunk az óvodák, iskolák nevelési programjaiban megfogalmazott környezeti nevelési célok megvalósításában. Az oktatási intézmények rendszeresen látogatnak, jeles napok alkalmából is. Óriási az érdeklődés a Föld napján, a Madarak és fák napján és az Állatok világnapján Ezen alkalmakkor érdekes előadások mellett állatok simogatásának lehetővé tételével is kedveskedünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk a környezet- és természetvédelmi nevelésre, melynek legjellemzőbb módszerei a szemléletesség, a közvetlen életszerű bemutatás, tapasztalatok szerzése és a játékosság.

Önt is várja Nyíregyházán Magyarország első Állatparkja a festői szépségű
Sóstói erdő közepén.

Révészné Petró Zsuzsa, az oktatási és közönségkapcsolatok osztályvezetője

Nyíregyházi Állatpark

4431 Nyíregyháza-Sóstó, Sóstói út

(42) 500-535

zoozsuzsa@freemail.hu

www.sostozoo.hu

female cialis price

október 30, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.