Konferencia: A pedagógusok mint a nemzetközi mobilitás katalizátorai

A pedagógusok mint a nemzetközi mobilitás katalizátorai – az Egész életen át tartó tanulás program által támogatott pályázatok tükrében – a Tempus Közalapítvány konferenciája

2011. május 10.
Budapest, Corvinus Egyetem Budai Campus Díszterem, XI. ker. Villányi út 29-43.

Európai célkitűzés, hogy 2020-ra minden európai fiatal számára elérhető lehetőség legyen a tanulási mobilitás, kiterjesztve azt az oktatás minden szintjére. A mobilitások az egyéni fejlődésen túl az intézmények, sőt az oktatási és képzési rendszerek nyitottságát, nemzetköziesítését is szolgálják, illetve feltételezik. Mindebben kulcsszerepe van a pedagógusoknak, oktatóknak és az intézményvezetőknek: felkészültségük, motivációjuk, elkötelezett munkájuk elengedhetetlen a sikeres nemzetközi együttműködések megvalósításához. Ezért lettek ők a főszereplői idei rendezvényünknek, melynek célja az Egész életen át tartó tanulás program eredményeinek terjesztése, megosztása széles szakmai körben – ezúttal a tanárok szerepét kiemelve.

A rendezvénnyel olyan teret szeretnénk adni a pedagógusoknak, ahol lehet beszélgetni, megmutatni, kipróbálni.

A konferenciát Dr. Madarász Sándor főtanácsadó fogja megnyitni.

A műhelybeszélgetések főszereplői olyan tanárok, akik az LLP támogatásával részt vettek már szakmai tanulmányúton, mobilitási programban vagy intézmények közötti együttműködésben, és szívesen megosztják a tapasztalataikat, élményeiket. Szó lesz arról, hogy hogyan lehet leküzdeni a mobilitás útjában álló akadályokat, hogyan lehet beépíteni az eredményeket, tanulságokat a mindennapi munkába, és milyen szerepe lehet mindebben az iskolavezetésnek vagy a tanárképzésnek.

A vásártéren pedig ezúttal életre keltjük a honlapunkon már régóta rendkívül népszerű módszertani ötletgyűjteményt: szintén nemzetközi együttműködésekben jártas tanárok segítségével minden résztvevő maga is kipróbálhat számtalan módszertani ötletet, feladatot, gyakorlatot, amit akár már másnap hasznosíthat a saját óráin.

A program része a Nemzeti Együttműködési Kultúráért Nívódíjak átadása is, mellyel a legkiválóbb, legszínvonalasabb projektek munkáját ismerjük el az oktatás minden szintjén a közoktatástól a szakképzésen és felsőoktatáson át a felnőttoktatásig.

A sokszínű programban reményeink szerint mindenki talál érdeklődésének megfelelő témát, bármilyen oktatási vagy képzési intézményből érkezik is, és mindenki kap jó ötleteket, megszívlelendő gondolatokat, biztatást, inspirációt – vagy éppen egy utolsó lökést ahhoz, hogy maga is belevágjon egy mobilitási programba.

Amennyiben a teljes programon részt vesz, ez beleszámít a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe (ld. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700277.KOR), amiről igazolásképpen oklevelet adunk.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni. Regisztrálni a Tempus Közalapítvány honlapján lehet: www.tka.hu ® Rendezvények menüpont.

Kérjük, hogy a várható nagy érdeklődésre való tekintettel részvételi szándékát mindenképpen jelezze, mert csak regisztrált jelentkezőket áll módunkban fogadni a rendezvényen.

május 1, 2011 · Vizi Balázs · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , ,  · Kategória: Események, Nincs kategorizálva

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.