Kokas Éva: Játszós töri foglalkozások a győri Gyermekek Házában

A Gyermekek Háza Győr város gyermek és ifjúsági közművelődési intézménye, mely pár éves kortól felnőtt korig szervezünk szabadidős foglalkozásokat.

Fő célkitűzésünk, hogy alapító okiratunknak megfelelően a művelődési intézményhálózat sajátos részeként a hozzánk járóknak sokrétű, korszerű és magas színvonalú művelődési lehetőséget nyújtsunk, közösségi teret biztosítsunk a testi és szellemi képességeik kibontakoztatásához, kreativitásuk fejlesztéséhez.

Legfontosabb alapelveink, melyek mentén tevékenységünket szervezzük: a sokoldalú képességfejlesztés, a kreativitás ösztönzése, az értékközvetítés, a hagyományőrzés, nyitottság, közösségteremtés, közösségfejlesztés.

Programjaink hét nagy téma köré szerveződnek: úgymint képzőművészet, kézművesség, tánc, zene, színjátszás, természet-és környezetvédelem, társadalom-és önismeret. Látogatóink száma éves szinten 15-20 ezer fő.

Működtetünk több állandó csoportot – alkotóköröket, klubokat – szervezünk hétvégi és szünidei programokat, kiállításokat, táborokat, vetélkedőket, tanfolyamokat, művészeti fesztiválokat, valamint rendhagyó órákat, előadássorozatokat, ismeretterjesztő koncerteket, a magyar néphagyományok ápolását szolgáló eseményeket, valamint ép és fogyatékos gyerekek integrálását segítő komplex programokat.

A Történelmi Játszóházak foglalkozássorozat rendhagyó történelem órák és kultúrtörténeti tanulmányok, kirándulások alkalmával osztályok vagy tanulócsoportok számára ajánlott programunk. A tájékoztató alapján a 12 választható program bármelyike kérhető, és előzetes időpont egyeztetés szerint látogatható.

1. Látogatás az ókori Egyiptomban: A Nap Fiának temetése

2. Találkozás a görög istenekkel: A görög mitológia

3. A Római Birodalom provinciájában, a római légiósok élete: Pannónia meghódítása

4. Honfoglalás kori leletek feltárása: „Íme, hát megleltem hazámat!”

5. Középkori lovagok és várkisasszonyok: Szent László királyunk udvara

6. A magyar reneszánsz: Mátyás király udvarában

7. Mária Terézia rendelete; Győr Szabad Királyi Város: A barokk Győr

8. A világ öt írásának megismerése: Az írás története

9. Találkozás az indián kultúrával: Tikal, a híres maja város

10. Kultúrák találkozása – kelet és nyugat: Török világ Győrben

11. Napóleon és a klasszicizmus: A császár Győrben

12. A Csillagászat Éve: 2009. A Napendszer és azon túl

A Gyermekek Háza munkatársai kialakították azokat a foglalkozástípusokat, ahol az ismeretközvetítés folyamatába természetesen beépülhetnek, szervesen kapcsolódhatnak az aktivizáló, a gyermek alkotó fantáziájára épülő kreatív és manuális-tárgyalkotó foglalkozási formák. A játszós töri foglalkozás olyan program, ahol a történeti korhoz kötődően, annak egy-egy területét, jellemző összetevőjét (gazdaság, életmód, öltözködés, szellemi vagy politikai élet stb.) feldolgozva különböző manuális (tárgyalkotó) foglalkozások folynak.

Kokas Éva

igazgató

Gyermekek Háza

9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.

(06 20) 495-6679

www.gyhgyor.hu

info@gyhgyor.hu

doxycycline cost

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.