„Játszva megelőzni”

A játszótér-játszóház program rövid ismertetése C2090-617

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelt feladatának tartja a gyermekek és az ifjúság védelmét, valamint a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítését.

A szervezet történetének ilyen irányú, legszélesebb rétegeket érintő programja 1998-ban indult el „Játszva megelőzni” címmel.

A program egy olyan cselekvési terv része, amely a lakótelepi övezetek rehabilitációjára irányul. Ezen belül is elsősorban a szabadidős, a kulturális és a gyermekvédelmi infrastruktúra hiányainak pótlására helyezi a hangsúlyt.

A program keretében az MMSZ olyan játszótereket és játszóházakat épít lakótelepi övezetekben, ahol az ott élő gyerekek és szüleik hasznosan, kulturált körülmények között, a korosztályos igényeknek megfelelően tölthetik el szabadidejüket.

Az egész évben nyitva tartó játszóterek kialakítása lehetővé teszi, hogy C2090-619 több korosztály tudjon egyszerre, zavartalanul részt venni a tér életében.

A program alapvető szakmai célkitűzése, hogy preventív, szocializációs és integrációs hatásokat indukáljon. Jelzőszerepe miatt szervesen illeszkedik a gyermekvédelmi intézmények sorába, az oktatási és kulturális infrastruktúra hiányzó elemeit pótolja. A szakmai program gyakorlati megvalósítói a játszótereken dolgozó szociálpedagógusok.

Az MMSZ – a „Játszva megelőzni” program keretében – Budapest III. kerületében hat, Esztergomban, Tatabányán, Miskolcon, Szegeden, Pápán pedig további egy-egy játszóteret-játszóházat létesített lakótelepi környezetben.

A létrehozott játszóterek tehát nem a hagyományos értelemben vett játszóhelyek.

Palotai Ilona programkoordinátor

MMSZ Játszótér-játszóház Program Országos Módszertani Központ

1033 Budapest, Miklós utca 32.

06-1-388-8920/125. mellék

palotai@mmszbp.hu

www.kronos.hu/mmszbp

buy clomid online in australia

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.