Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher

Fővárosi cigány fiatalok ösztöndíjazása

A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher 1987 óta működteti ösztöndíj-rendszerét, melynek keretében évente több mint 300 roma fiatal részesül támogatásban. A Cigány Ház Ösztöndíjközpontja nemcsak pénzbeli juttatásokkal támogatja a középiskolás, valamint a felsőfokú tanulmányaikat folytató diákokat, hanem közösségi programokkal, tanfolyamok szervezésével, tanácsadással is.

Az Ösztöndíjközpont egyik legfontosabb elve az ösztöndíjasokkal való személyes kapcsolattartás. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink maguk vegyék fel ösztöndíjukat – ellentétben az ösztöndíjazó intézmények általános eljárásával –,ők maguk képviseljék saját érdekeiket. Célunk továbbá, hogy a fiatalok önszerveződő módon, saját igényeiknek megfelelően alakítsák ki a közösségi élet kereteit. Tőlük várjuk a kreatív ötleteket szabadidejük eltöltésére, melyhez helyet, eszközt biztosítunk.

A kéthetente rendezett klubban beszélgetések, vetítések, foglalkozások segítségével próbáljuk a társaságot közösséggé formálni. A nyelvtanulási szándékot is támogatjuk, igény szerint kedvezményes tanfolyamot biztosítunk. A nyaranta szervezett táborokban nemcsak a szabadidő hasznos és értelmes eltöltésére fektetjük a hangsúlyt, de szem előtt tartjuk az identitás elmélyítését, a cigány kultúra egyes elemeinek felelevenítését is.

Havonta több alkalommal szervezünk külön programokat, színházi előadásokat, azzal a szándékkal, hogy kultúrát, értéket közvetítsünk fiataljaink számára.

A különböző komoly- és könnyűzenei koncerteken vagy az ösztöndíjasok Gáláján lehetőséget kapnak a fellépésre, és egymás tehetségét is megcsodálhatják.

Cigány Ház – Romano Kher további tevékenységei:

– cigány művészeti közgyűjtemények alapítása, gyarapítása,

– kiadványok megjelentetése, melyek a roma szakirodalomban fontos szerepet töltenek be,

– kulturális, művészeti események szervezése, támogatása,

– szociális és jogi segítségnyújtás.

Zsigó Jenő igazgató

Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher

1151 Budapest Énekes u. 10/b.

(1) 306-6811

ciganyhaz@axelero.hu

www.ciganyhaz.hu

buy dapoxetine research chemical

október 22, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.