Az élő sarok állatai

Foglalkozássorozat a Jászberényi Állat- és Növénykertben

A foglalkozássorozat célja, hogy a résztvevők öt alkalommal megismerkedhessenek egy-egy társállat-csoporttal, illetve -fajjal, ezek életmódjával és tartási feltételeivel:

1. rágcsálók a terráriumban (tengerimalac),

2. ízeltlábúak a terráriumban (madagaszkári bütykös csótány),

3. vízi teknősök az akva-terráriumban (vörösfülű ékszerteknős),

4. díszmadarak (hullámos papagáj),

5. az akvárium világa.

A részvevők a foglalkozásvezető segítségével megfigyelik a bemutatott állatot, elemzik a mintaterráriumot, akváriumot vagy kalitkát, majd a látottak alapján közösen meghatározzák a helyes tartási és takarmányozási körülményeket. Ezt követi az ismerkedés a demonstrációs állattal (élőhely, életmód, táplálkozás), majd a tanultak alapján, egyénileg vagy csoportosan mindenki elkészít egy megfelelően berendezett élőhelyet az adott állatnak.

A foglalkozás-sorozat elsősorban óvodások és kisiskolások számára készült, de jól alkalmazható a pedagógusképzésben és -továbbképzésben, valamint integrált (felnőttekből és gyerekekből egyaránt álló) csoportok esetén is.

Egy-egy foglalkozás időkerete az életkortól és a foglalkozás jellegétől függően 25-45 perc. A foglalkozás-sorozat szervesen illeszkedik a Jászberényi Állat- és Növénykert pedagógiai programkínálatába, mely napi tizenegy látványetetéshez kapcsolódó foglalkozásból, tematikus foglalkozásokból, „Állatok akcióban” állatbemutatóból, „Házhoz megy az állatkert” és éjszakai programból áll. Ezek népszerűsége és látogatottsága évről évre nő: 2004-ben 2212 foglalkozáson, 3177 csoport keretében 117710 részvevője volt környezeti nevelési programjainknak.

Orbán Zoltán

Jászberényi Állat- és Növénykert Nevelési és Kutatási Csoport

5100 Jászberény, Fémnyomó u. 3.

jaszoo@pr.hu

female cialis for sale

október 30, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék:  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.