Az élménypedagógiától az élményterápiáig tréning

1. modul  (Bevezetés, elméleti és gyakorlati alapok)

Moduláris képzésünket azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik gyermek- és serdülő csoportokkal dolgoznak és eszköztárukat szeretnék bővíteni, szeretnének hatékony stratégiákat elsajátítani a nehezen kezelhető gyerekekkel való munkához. Az egyes modulok felölelik az élménypedagógia és terápia alapvető elméleti ismereteit, és minden egyes modul önmagában is olyan gyakorlati tudást ad, amelyet pedagógusok és terapeuták egyaránt alkalmazhatnak a mindennapi gyakorlatuk során. Az elmúlt évek társadalmi változásaival együtt járó nehézségek (érzelmi és magatartási problémával küzdő, nehezen kezelhető, motiválatlan, deviáns gyerekek, fiatalok egyre nagyobb száma) miatt elengedhetetlennek látszik a szemléletváltás a gyerekekkel, serdülőkkel való munkában, legyen az oktatás, vagy csoportterápia.

A tréning időpontja: 2011.május 20-22. (péntek-vasárnap):
Helyszín: Vadaskert Kórház és Szakambulancia: Budapest, 1021 Lipótmezei út 5.

Részvételi díj: 28.000 Ft,Tapasztalataink alapján az élmény alapú, kalandos, fizikai, szellemi és pszichés kihívást jelentő, aktivitást igénylő feladatok által a változásra motiválatlan gyerekek, fiatalok is bevonhatók. A gyakran a szabadban végzett páros, vagy csapatfeladatok által olyan alapvető, az önálló és sikeres életvitelhez szükséges egyéni és szociális kompetenciák (pl. önértékelés, problémamegoldás, asszertivitás, empátia, kommunikáció, tolerancia) fejlesztése válik lehetővé, ami segít egy osztályközösség, vagy egy terápiás csoport megalapozásában. Mint önálló terápiás módszer is alkalmazható, ami segít az önismeret fejlesztésében, a különböző pszichés és magatartási problémák enyhítésében, pl. az agresszió megelőzésében, kezelésében. A feladatok jelentős része nem eszközigényes, a hangsúly a tudatosan megtervezett tapasztaláson és a feladatot követő feldolgozáson van.

Az első modul elvégzésével a résztvevők számos olyan feladatot megismerhetnek és kipróbálhatnak, melyeket a saját gyakorlatukban is alkalmazhatnak. Emellett szó lesz a módszer oktatásban való felhasználhatóságról, a terápiás alkalmazás lehetőségeiről, a magasabb kihívást jelentő feladatok biztonsági előírásairól és a csoportdinamikai folyamatokról is.

A program elején röviden bemutatjuk a Vadaskert Kórház – „Borostyán” élmény- és kalandterápiás részlegét is:

http://www.vadaskertalapitvany.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=115&Itemid=224&lang=hu

A képzést pedagógusok, pszichológusok, szociális segítő szakemberek, gyógypedagógusok, ifjúsági munkások, művelődésszervezők, mentálhigiénés szakemberek, lelkigondozók számára ajánljuk, valamint végzős egyetemi és főiskolai hallgatókat, kortárssegítőket is várunk, számukra a jelentkezők létszámától függően kedvezményes részvételi díj érvényes. Az akkreditáció folyamatban van.

Az első modult elvégzők a második modult kedvezményes áron végezhetik el, illetve amennyiben egy munkahelyről/cégtől legalább 3 fő vesz részt a képzésen, szintén kedvezményes részvételi díjat számítunk fel. A kedvezmények össze nem vonhatók. A kedvezmény igénylését a jelentkezési lap „Egyéb” sorában kérjük jelezni!

Fontos: a képzés egy része sajátélmény jellegű, így az időjárásnak megfelelő, szabadtéri aktivitásokra alkalmas ruházat szükséges.

A tréning időpontja: 2011.május 20-22. (péntek-vasárnap):

Helyszín: Vadaskert Kórház és Szakambulancia: Budapest, 1021 Lipótmezei út 5.

Megközelítés: Moszkva tértől 61-os villamossal vagy Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal.

Részvételi díj: 28.000 Ft,

mely a programhoz tartozó segédanyagot is tartalmazza.

A tanfolyam befizetésének módja:

1, Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004

Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Élm.ter.1 képzés+Saját név”

2. Ha a befizetésnek más módját szeretné választani, kérjük jelezze Németh Lauránál a nemeth@vadasnet.hu e-mail címen.

Szállás: A képzés idejére korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj

A szállás a képzés helyszínén található.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyami helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés és a befizetés sorrendjében biztosítjuk a tanfolyami helyeket. A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezési lap visszaküldésével lehet megtenni.

A jelentkezési lap és a képzés részletes programja megtalálható a http://vadaskertalapitvany.hu honlapon.

Jelentkezés módja: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a nemeth@vadasnet.hu email címre, vagy a 06-1-392-14-36-os faxszámra.

Érdeklődni Németh Lauránál lehet a nemeth@vadasnet.hu e-mail címen, vagy Pető Nóránál a 06-1-392-14-37 telefonszámon.

Szeretettel várunk mindenkit!

Trénerek:

Skaliczky Dávid – szociálpedagógus, élménypedagógus, Outward Bound tréner
Dr. Kenézlői Eszter – gyermekpszichiáter szakorvos, kognitív viselkedésterapeuta, outdoor tréner
Labancz Dániel – pszichológus, outdoor-tréner
Tóth Andrea – egészségtan tanár
Pósa Gabriella – kommunikációs menedzser

Intézményvezető:
Dr. Gádoros Júlia PhD.

Szervezők:

Dótzi József
Németh Laura

buy dapoxetine research chemical

április 6, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , , , ,  · Kategória: Képzés, Nincs kategorizálva

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.