Alternatív napközbeni ellátások- eredmények, tervek, korlátok

Kerekasztal beszélgetés a területen dolgozó szakemberekkel

A gyermekek napközbeni ellátásában működő egyházi és civil egyesületek, szervezetek vezetői, képviselői beszéltek a helyzetükről, elért eredményeikről, távlati terveikről. Milyen lehetősége van a gyermeknek, aki nem a közoktatás intézményesített keretei között tölti idejét? Milyen más alternatívája van? A szervezetek összekapcsolódási pontjai, lehetőségei, a rendszer mozgathatóságának problematikája. Wedding Party Dresses sale

A kerekasztal beszélgetésen részt vettek:

Ágota Alapítvány: Szlancsik Tímea játszóházvezető bemutatta a szegedi alapítványt és a játszóházukban folyó munkát.

Jövőbarát Alapítvány – a Budapest III. kerületében működő éjszakai pingpong és szabadidő szervezésének, működésének helyzetét, az igényekre épülő tevékenységeikről D. Horváth Piroska szólt.

Sirály Életmód Klub – a Budapest IV. kerületében működő éjszakai pingpongozásról és szabadidő-szervezőt tevékenységükről, indulásukról, a fiatalok eléréseiről Szedlák Gábor beszélt.

„Játszva Megelőzni” – Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótér-játszóház programja országos hálózata tevékenységéről – fővárosi és vidéki helyzeteket, lehetőségeket felvillantva Palotai Ilona rámutatott a gyerekek, szülők, pedagógusok, mint a szolgáltatást használok igényeire is. A program szociológiai, módszertani vizsgálatáról Vályi Réka beszélt az érdeklődőknek.

Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Magyarország – a Budapesten XVI. kerületében működő alapítvány vezetője, Negrea Vidia beszélt a viselkedés-zavarokkal küszködő magántanulókkal végzett munkájukról, sikereikről, visszajelzésekről, és az általuk nyújtott szolgáltatások iránti igényről. Red Prom Dresses sale

Mikkamakka Játéktár – az országos hálózat vezetője, dr. Takács Bernadett ismertette gondolatait a tevékenységük létjogosultságáról a mai magyar társadalomban.

NAP Klub – Grund Budapest VIII. kerületében működő tehetséggondozó gyerekprogramjuk és a hétvégi játszóházuk tevékenységét Szabó Márta mutatta be.

Periféria Egyesület nyíregyháza gyerekprogramjai, nyári táborai, roma gyermekcsoportjai és tematikus csoportfoglalkozásai tapasztalatait Fodor Éva adta át a jelenlevőknek.

Vadrózsa „Ocsim Nyo” Játszóház – a pécsi cigány játszóházat és szolgáltatásait Csonka Anna mutatta be.

Zabhegyező Játszóház – a Budapest, IV. kerületében, Káposztásmegyeren működő játszóház és az egyesület tevékenységét Juhász Tímea a tette vonzóvá az azt még nem ismerők körében, a klasszikus játék élményének átadásával, a foglalkozások megismertetésével.

A konferencián résztvevő szervezetekről további bővebb tájékoztatót, illetve elérésükhöz is információ nyújt:

Rajkort Ildikó szakreferens

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Módszertani és Kutatási Központ

Gyermekvédelmi Főosztály

1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.

(1) 465-5000/122

ildiko.rajkort@ncsszi.hu

doxycycline cost

október 29, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék:  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.