A Magyar Védőnők Egyesülete az egészségért

Bizonyára mindenki előtt ismert, hogy napjainkban igen nagy hangsúlyt kap az egészséges életmód és az egészségfejlesztés területe.

A 2002-ben elfogadott Johan Béla Nemzeti Egészségfejlesztési Program az elkövetkező időszakra, közel 10 évre ad iránymutatást a hazánkban megvalósítani kívánt megelőzési tevékenységekhez.

Egyesületünk és a Védőnői Szolgálat mélyen elkötelezett a prevenció területén, így a Programban meghatározott szakmai prioritások megvalósításában is tevékenyen kíván részt venni.

Az egészséges élet, illetve az egészség hosszú távon való megőrzése több tényezőtől függ, de az egyik legfontosabb az életmód, amely már az újszülött korban kezdődik, de a ???????? ?????? magzati élettől meghatározó.

Egyesületünk tagjai, a védőnők elhivatottságát a megelőzés mellet igen jól mutatja a szoptatás területén elért eredményünk, 1999-2003-ra a 4 hónapos korig kizárólag szoptatott csecsemők aránya 42 %-ról 68,5 %-ra nőtt, és jelentősen emelkedik a 6 hónapos korig kizárólag szoptatottak aránya is. Ez azért fontos, mert az első hónapok, év eseményei a gyermek életében meghatározóak, és nem mindegy milyen alapokon indul gyermekünk az „életbe”.

Gyermekeink és a családok egészséges életének támogatását szeretnénk a következő években is tovább folytatni, ennek érdekében kiemelt szakmai programunk 2003/2004. évben:

– A biztonságos gyermekvárás és nevelés támogatása

– A szenvedélybetegségek elkerülésének elősegítése

– A családtervezési ismeretek széles körű elterjesztése

– Az egészséges táplálkozás megvalósulásának elősegítése

– Az ifjúság egészséges felnövekedésének támogatása

– Gyermekkorban megelőzhető felnőttkori megbetegedések elkerülésének lehetőségeiről széles körű tájékoztatás nyújtása a lakosság körében

Csordás Ágnes elnök

1399 Budapest, Szondi utca 100.

Postacím: Budapest 1339, Pf.: 636

06-1-472-0233

06-1-472-0234

agnes.csordas@mave.hu

cialis black buy

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.