„KamaszOK vagyunk” – képzés pedagógusoknak

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet a „KamaszOK vagyunk” egészség- és személyiségfejlesztő iskolai programjához kapcsolódva 30 órás, tréning jellegű képzést hirdet pedagógusoknak.

A képzés keretében a részvevők megismerkedhetnek egy komplex, középiskolásoknak szóló programmal, melyet a felkészítést követően önállóan tudnak majd használni saját iskolájukban.

Képzés időpontjai:

  • 2011. április 8-9. (péntek-szombat) 9:00- 17:00
  • 2011. május 6-7. (péntek-szombat) 9:00- 17:00

Képzés helyszíne: Budapest (a pontos címet a későbbiekben adjuk meg)

Jelentkezési határidő: 2011. április 1.

A „KamaszOk vagyunk” egészségfejlesztő program legfontosabb jellemzői:

Célcsoportja: középiskolás tanulók (9-12. osztály)
Komplex tematika, ami a kamaszok életének számos kérdését felöleli, a kamaszok életmódjának lehetséges konfliktusait, problémáit érinti (pl. önismeret és identitás, szabadidő szervezése, jövőtervek, stb.).
Korszerű módszerek: interaktív, élménycentrikus módszerek, ismeretátadás helyett készségek formálását célzó technikák. A témákhoz ráhangolódást nyújtanak a néhány perces kisjátékfilmek.
Részletes útmutatás: az egyes témakörök feldolgozásához konkrét, részletes óravázlatok állnak a pedagógusok rendelkezésére.
Szakmai háttéranyagok: a témakörök feldolgozását, a foglalkozásra való felkészülést az egyes témákhoz kapcsolódó szakmai háttéranyagok (ismeretek, kutatási eredmények) segítik.
Felhasználás: tanórai keretek között (osztályfőnöki órán) ill. önálló foglalkozásként is beilleszthető a program az iskola életébe.
– Hatásvizsgálat: a módszertani anyagot középiskolai osztályokban pedagógusok közreműködésével kipróbáltuk.

A „KamaszOk vagyunk” program 2 részből áll (A- és B-modulból), melynek első modulján vehetnek részt a jelentkezők. Az egészségfejlesztő program tematikája a serdülőkor, mint normatív krízis lehetséges konfliktusait járja körbe. Témakörei: kamaszkor, szabadidő, párkapcsolat, segítségkérés- és nyújtás, jövőkép-pályaválasztás, szülőkkel való kapcsolat. A csoportos feldolgozás segítségével mélyíti a fiatalok önismeretét, növeli reflektivitásukat, tudatosítja a nehézségeket. Célja a lehetséges megoldási utak megismerése, alternatívák bővítése, az egymás iránti tolerancia növelése, a különbözőség elfogadásának elősegítése.

Az első modul elvégzése előfeltétele a másodiknak. Az előzőre épülő B-modul, olyan serdülőkori témák prevenciójával foglalkozik, mint kortársbántalmazás, családon belüli erőszak, szexuális kizsákmányolás, drogfogyasztás.

A most meghirdetett pedagógusképzésen részvevőket felkészítjük a KamaszOk program A-moduljának iskolai keretekben történő felhasználására. Minden részvevő megkapja továbbá a „KamaszOK vagyunk” programcsomagot, amely tartalmazza a témakörökhöz kapcsolódó kisfilmeket, a gyakorlatok részletes instrukcióit és háttéranyagokat.

A jelenlegi képzést a „Közös Kincsünk a Gyermek” – Nemzeti Csecsemő- és Gyermek-egészségügyi Program keretében hirdetjük meg, a képzésen való részvétel térítésmentes!

A képzés akkreditálását tervezzük a jövőben.

Képzést tartó trénerek:

Jármi Éva – pszichológus, a program kidolgozója (ELTE- PPK)
Dr. Nagy József
– pszichológus, tréner (Quality Human Management Tanácsadó Kft.)
Várnai Dóra
– iskolapszichológus (OGYEI)

Maximális csoportlétszám: 15 fő

A jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk elfogadni!

Szállást nem tudunk biztosítani.

Olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik

–         bármilyen képzési típusú középiskolában tanítanak
–         vállalni tudják, hogy részt vesznek a képzés valamennyi alkalmán
–         vállalni tudják, hogy a képzés időtartam alatt kipróbálják a programot (legalább egy foglalkozást tartanak a program tematikája alapján)
–         szükségét érzik az osztályfőnöki órák nem hagyományos tartalommal való megtöltésére, személyiségfejlesztésre interaktív technikák segítségével

Nem szükséges sajátos előképzettség, a program része a csoportvezetői készségek fejlesztése!

Jelentkezni: a mellékelt jelentkezési lap elküldésével Toma Andreánál (toma.andrea@ogyei.hu), ahol további információk a 06-30/637-28-83-as számon kérhetőek.

doxycycline cost

március 27, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , , ,  · Kategória: Képzés

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.