Információs szabadság és forradalmi hangulat

Kétségtelen tény, hogy forradalmi korszakban élünk. Mintegy 40 ezer évvel ezelőtt zajlott az első információs revolúció: ekkor született meg az információátadás, az információhordozás eszköze, a nyelv.

A következő nagy ugrás hatezer éve zajlott le, amikor többek között az információ tárolását oldottuk meg az írás feltalálásával. Ma pedig az a legnagyobb kihívás, hogy a megfelelő információt megkapjuk, megtaláljuk.

Jó úton haladunk, a forradalom kiteljesedni látszik.

Egyre többen ismerik fel a fiatalok információs támogatásának, tanácsadói háttérrel való segítésének szükségességét. Egyre több olyan kényszerítő körülmény (információs szökőár-effektus, tudásalapú társadalomintegrációs modellek, jogszabályi keretek stb.) jelent, jelenik meg, amelyek szintén ezeknek a szolgáltatásoknak az előtérbe kerülését ösztönzik. Mindeközben égetően szükséges, hogy ezen szolgáltatások minősége, módszertana, szolgáltatási paraméterei szabályozottak legyenek, nemzeti és európai szinten is biztosítsák az átjárhatóságot. Nem véletlenül zajlik napjainkban az Európai Ifjúsági Információs Charta megújítása, TQM minőségirányítási rendszer bevezetési kísérlete a szolgáltató szférába. Ezek nélkül minden próbálkozás felér egy köldökzsinór nélküli űrsétával, melynek végén a forradalom áldozataiként sodródhatnak a fiatalok az információs univerzum pereme felé.

Wéber László elnök

HAYICO – Magyarországi Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodák Szövetsége

8200 Veszprém, Diófa u. 2.

(88) 327-631

youthoffice@veszprem.hu

female cialis for sale

október 29, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.