Fű alatt

többtanáros drámaóra 14-15 évesek számára

Történetünk egy gimnáziumi osztály kirándulásáról szól. Az osztályfőnök, aki jókapcsolatban van a gyerekekkel, egyedül viszi el a csoportot, akik az iskola„fekete bárányai”. Belső szabályokban egyeznek meg, melyeket felrúgva ketten– a többiek tudtával – egyik éjjel a parkban füves cigit szívnak. Lebuknak, két rendőr igazoltatja őket, és megtalálják náluk a marihuánás cigarettákat.Rendőrségi ügy indul. A tanárt felfüggesztik állásából, a diákok egyelőre az osztályban maradnak.

A kamasz korosztály tagjai gyakran hajlanak arra a nézőpontra, hogy a kábítószer kipróbálása, használata magánügy, ha valaki a szerhez nyúl, az az ő dolga. Ha elkapja a rendőrség, az is az ő dolga.

Játékunkkal ezt az attitűdöt kérdőjelezzük meg. Megmutatjuk, hogy a szabályok megszegése nem csak arra van hatással, aki online slots az elkövető, hanem érinti, alakítjaazt a közösséget is, amelynek tagja.

Óravezető drámatanárok: Milák Melinda, Gyombolai Gábor – Káva Kulturális Műhely.

Az 1996-ban alakult Káva Kulturális Műhely Budapest elsőként alakult színházinevelési társulata.

Fő feladatunk olyan komplex programok, előadások létrehozása,amelyek jelentősége messze túlnő a hagyományos színházi kereteken.Demokráciára-nevelés, szociális és erkölcsi problémák cselekvésen keresztülivizsgálata tartoznak feladataink közé. A gyerekekkel és fiatalokkal végzett munkánkban a színházat eszközként használjuk, valamely mélyebb megértés felé vezető út megtalálásában, olyan fontos társadalmi vagy erkölcsi problémákkalvaló foglalkozásban, mint például a drogprevenció, fiatalkori bűnmegelőzés,diszkrimináció, agresszió és kitaszítottság kezelése, roma fiatalokkal való munka.

A társulat működésének első öt évében több, mint 20.000 fiatal vett részt foglalkozásainkon. Évi átlagos programszám: 150 Színházi nevelési foglalkozásaink a szakmai érdeklődők számára ingyenesen megtekinthetőek.

Társulatvezető: Takács Gábor

A társulat állandó tagjai: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Milák Melinda,Romankovics Edit, Sereglei András

Kulturális menedzser: Cziboly Ádám Káva Kulturális Műhely – színház és nevelés

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.

315-07-81

Email és feliratkozás a havi hírlevél listájára: kava@kavaszinhaz.hu

Havi program a honlapon: www.kavaszinhaz.hu

Cziboly Ádám

kava@kavaszinhaz.hu

female cialis shipping

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.