Alternatív gyermekjóléti program a Periféria Egyesületben Nyíregyházán

A Periféria Egyesület 1995-ben alakult, és tevékenységének központi része az utcai szociális munka végzése hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó egyénekkel C2090-619 és csoportokkal.

Az Egyesület elérési és szolgáltatási programokat működtet hajléktalanok, prostituáltak és hátrányos helyzetű gyerekek számára Nyíregyháza város területén. Az előadás részletesen az 1999 óta működő gyermekprogramot mutatta be, amia SOROS Alapítvány támogatásával indult. Munkánk kezdetekor a program elsősorban az utcán kallódó, csellengő gyerekekre és fiatalokra irányult. Célunkvolt az elérés és a segítségnyújtás a célcsoport számára. Programunk az elmúlt évek alatt fejlődött és bővült. Napjainkban programunk a hátrányos helyzetű családokban vagy átmeneti otthonban élő gyermekekre irányul. Tapasztalataink alapján specializáltuk a programot, így mint elsődleges alternatív gyermekjóléti program működik.

A program által biztosított szolgáltatások: C2090-730

1. Önismereti és kommunikációs csoportfoglalkozás

2. Serdülőkori párkapcsolati helyzetek feldolgozása csoportos módszerekkel

3. Probléma-feldolgozás–esetmunka

4. Prevenciós programok

5. Szabadidős foglalkozások

6. Felzárkóztató foglalkozások A gyermekprogramban dolgozó szakemberek és segítők (szociális munkás, pszichológus, pedagógus, védőnő és önkéntes segítő) együttműködnek a városban működő Gyermekjóléti Szolgálat szakembereivel, az általános iskolák gyermekvédelmi felelőseivel, a Nevelési Tanácsadó szakembereivel, valamint gyermek- és ifjúsági programokat működtető civil szervezetekkel.

Szoboszlai Katalin elnök-helyettes

Fodor Éva szociális munkás

Periféria Egyesület

4400 Nyíregyháza, Szarvas u. 29.

06-42-504-617

szkati@de-efk.hu

perifer@axelero.hu

cost clomid

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.