Add Tovább ELTE! Szervezőközpont

Az ELTE Andragógia Tanszéke és négy andragógia MA szakos hallgató 2010 őszén csatlakozott a Közösségfejlesztők Egyesülete által elindított „ADD TOVÁBB!” mozgalomhoz. A mozgalom célja hogy elősegítse az ifjúság közösségi és demokratikus szocializációját azáltal, hogy lehetőségeket teremt a társadalmi szerepvállaláshoz, illetve elősegítse a települési közösségek megújulását. Létrehoztuk az Add Tovább ELTE! Szervezőközpontot, amely az önkéntesség népszerűsítését, az önkéntes munkát szívesen vállaló hallgatók és az önkénteseket fogadó szervezetek közvetítését vállalta fel intézmények és közösségek között.  Szervezőközpontunk olyan kezdeményezéseket támogat, amely a fiatalok és közvetlen környezetükkel való együttműködésen alapul (pl. gyermektáborok szervezése, ismeretterjesztő előadások tartása, idősek támogatása, kirándulások szervezése, pályaorientációs segítségnyújtás, mentorálás, önképző- és tanulókör szervezése). Véleményünk szerint ezek az egyetemisták kis lépései a társadalmi felelősség vállalás felé.

Önkéntes Nap – Add Tovább ELTE! , amely az  Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Andragógia Tanszéke és az ELTE Az Élethosszig Tartó Alapítvány által szervezett rendezvénye volt 2011. március 8-án azzal a céllal, hogy az egyetemisták megismerjék a közérdekű önkéntes munkában rejlő szakmai lehetőségeket és közösségi értékeket. Ezen a napon olyan 15 civil szervezet mutatkozott be, melyekben a hallgatók aktívan részt vállalnak, vagy olyan szervezetek, melyek szívesen fogadnak önkénteseket. Több egyetemista személyes élményéről, tapasztalatáról számolt be. Civil szervezetek előadásaikkal és standjaikkal mutatkoztak be az egyetem hallgatói számára.

Azon kívül, hogy életre szóló kapcsolatokat, barátságokat és élményeket szerezhetnek az önkéntesek egy- egy civil szervezetnél, számos olyan szakmai tapasztalathoz juthatnak, amelyet később a munkáltatók is előnybe részesítenek. A fiatalok számára az önkéntesség egy olyan lehetőség, ahol szívesen munkálkodnak, kevesebb kötöttséggel, ahol épp rájuk van hatalmas szükség, ahol másokon segíthetnek, ahol megbecsülik őket. Az Add Tovább ELTE! Szervezőközpont a passzivitásból az aktivitás felé szeretné a fiatalokat segíteni.

Letölthető prezentáció itt

Babos Zsuzsánna, Lannert Eszter, Nagy Mariann, Reich Lilla

Add Tovább ELTE! Szervezőközpont

addtovabbelte@gmail.com

http://addtovabb.kozossegfejlesztes.hu/groups/add-tovabb-elte/

Facebook: Add Tovább ELTE!

order female cialis

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.