A „Többgenerációs munkanélküliséggel küzdő családok munkaerő piaci reintegrációjának elősegítésének támogatása”

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány 2004. évben kísérleti jelleggel első ízben hirdette meg a „Többgenerációs munkanélküliséggel küzdő családok munkaerő piaci reintegrációjának elősegítésének támogatása” (program kód: CSMK/2004) című támogatási programját.

A támogatási program célja, elősegíteni azon hátrányos helyzetű családok társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációját, amelyekben két vagy több munkaképes korú családtag munkanélküli.

Egyes családokban a szülök munkaerő-piaci problémáinak megjelenése a fiatal generáció számára mintaadó, a problémát „továbbörökítő” jelenséggé válhat, ezért a munkanélküliség és a foglalkoztathatóság „családban” való kezelése hosszú távon is eredményes, a fiatalok szempontjából preventív intézkedésnek is tekinthető.

A pályázati program keretében összesen 9 non-profit szervezet részesült támogatásban. A támogatott szervezetek mintegy 138 millió Ft-ból 370-375 család (740 fő) programba vonását és családonként legalább egy fő (összesen 373 fő) elhelyezését vállalták. A projektek a non-profit szektor más szereplői, a családsegítő, a munkaügyi központok és a vállalkozási szektor közötti partnerségi kapcsolatokra építve valósulnak meg.

A bevont ügyfelek részére nyújtott szolgáltatások az igényektől és szükségletektől függő komplex rendszert alkotnak, kiemelt hangsúlyt helyezve a foglalkoztathatóság javítását szolgáló fejlesztésekre. A bevont ügyfelek munkavállalási esélyeinek növelése érdekében, az elhelyezés előzményeként a szervezetek tréningeket, képzéseket szerveznek, vagy partnerszervezeteken keresztül lehetővé teszik az ezeken való részvételt. A célcsoport kiemelkedően hátrányos helyzetéből fakadó szükségletek miatt a szolgáltatás teljes futamideje alatt pszicho-szociális támogató hátteret biztosítanak a bevont családok számára.

A MindenGyerek konferencián tartott műhelybeszélgetés alkalmával a támogatási program bemutatására került sor, majd a műhely részvevői, példaként megismerkedhettek négy támogatásban részesül ő szervezet tevékenységével. A bemutatók alapján lehetőség nyílt a témával kapcsolatos vélemények megvitatására.

Molnár Eszter programvezető

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

1037 Budapest, Bokor u. 9-11

(1) 388-1270/129

Fax: (1) 388-1271

molnar@ofa.hu

www.ofa.hu

buy doxycycline 100mg

október 18, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.