A-HA! országos prevenciós program

Az A-HA! középiskolásoknak szóló országos prevenciós program, amelynek témái:

– a nem kívánt terhesség elkerülése, fogamzásgátlás, szexuálhigiéné,

– urogenitális és szexuális úton terjedő fertőző betegségek, családi életre történő felkészítés, az egészséges életkezdet elősegítése.

Öt év alatt az ország összes középiskolájába el kívánunk jutni, ismétlődő jelleggel. A célkitűzések megvalósításánál tekintettel vagyunk a célcsoport életkori sajátosságaira. Minden kommunikációs csatornát és módszertani eszközt igénybe veszünk, mely segít a hatékonyabb üzenetátadásban.

A program elemei: oktatás, internetes tanácsadó és távoktató oldal, játék (SMS- és internetalapú), telefonos tanácsadás, ismeretterjesztő kiadványok, animációs oktatófilm, könnyűzenei CD- és lemezbemutatók, roadshow.

Eredményként értékelnénk, ha sikerülne az abortuszok számát csökkenteni az adott korosztályban, és az internetes oldal olyan látogatott és közismert portállá válna, lehetőséget biztosít a programban felvetődő kérdések megvitatására, egy komplex távoktatási rendszer kialakítására. További sikerként értékelnénk, ha az általunk kidolgozott tematika alapján az oktatás bekerülne a tantervi keretek közé, azaz a program az iskolai oktatás szerves része lenne.

Távlati terveinkben szerepel a program kiterjesztése az általános iskolák felsőbb osztályaira is.

A program első évében az oktatók közel 1000 előadást tartottak több mint 400 iskolában. Oktatási programunkon több mint 100.000 diák vett részt. Internetes oldalunkon 17.000-nél több látogató volt, a Kérdezz-felelek oldalon több mint 850 kérdést tettek fel az érdeklődők.

Dr. Szőnyi György

Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság

1036 Budapest, Bécsi út 61.

06-1-439-1700

06-1-439-1701

www.sznptt.hu

info@sznptt.hu

cheapest cialis black online

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.