Támasz-pont program

A Kontakt Alapítvány Támasz-pont programja – az OFA KID Programja részeként és támogatásával – Gödöllő és térsége hátrányos helyzetű fiataljaival foglakozik. A program célja az, hogy elsősorban másodgenerációs munkanélküli, szakképzetlen, iskolai képzésből lemorzsolódott illetve információtól elzárt kistelepüléseken élő 16-25 éves regisztrált és nem regisztrált fiatalokat karoljon fel.

A programban vállalt feladatunk 90 fiatalnak a munkaerőpiacra mozdítása, és tapasztalataink megosztása a tanácsadókkal a Kontakt Alapítvány Tanácsadók Klubján.

Munkavállalási tanácsadók mellett jelentős számban dolgoznak még a programban szociális munkások és pedagógusok is. A program sikerességét fogják valószínűleg elősegíteni a mentorok – a Szent István Egyetem másod- és harmadéves munkavállalási tanácsadó szakos hallgatói -, akik koruknál fogva hamarabb megtalálják az együttműködéshez szükséges hangot a fiatalokkal.

A stáb laikus segítőkkel is kiegészül. A program állandó munkatársain kívül számos (gazdasági, pszichológus, szociális munkás és munkavállalási) szakértőt is foglalkoztat.

A Kontakt Alapítvány programban koordinátora, a Szent István Egyetem munkatársainak szupervíziója mellett. A gyakorlati feladatok lebonyolítására a munkaügyi kirendeltség, az önkormányzatok, a nevelési tanácsadó, a családgondozó intézmények, valamint a városi civil szervezetek, kisvállalkozások, illetve képző intézmények együttműködésében kerül sor. Az együttműködő intézmények kapcsolatépítését szolgálja az 1-2 havonta megtartott szervezetfejlesztő tréning, mely egyben arra is jó alkalom, hogy a program tapasztalatait megbeszéljék a felek.

A Kontakt Alapítvány programjának bázisa a Támaszpont Iroda – Gödöllőn, a Petőfi Sándor Művelődési Központban – állandó ügyelettel várja a fiatalokat.

Turán, Zsámbokon, Valkón és Dányon is heti rendszerességgel ügyeletet biztosítunk.

Az információ szélesebb körben való eljuttatását segíti elő az, hogy a programról több újságban is megjelent cikk: a Gödöllői Szolgálat című hetilap, a Szent István Egyetem havi lapja, Valkó Hangja és a Zsámboki Krónika is foglalkozott vele.

A Támasz-pont program a környező településeken dolgozók számára segít kialakítani egy olyan modellt, amely az egyéni prevenció keretében képzeli el a hátrányos helyzet felszámolását.

Németh Antal programvezető

Támasz-pont (Kontakt Alapítvány)

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

28/514-121

tamaszpont@freemail.hu

buy dapoxetine tablets

szeptember 14, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2003

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.