Játékkultúra az interneten – homoludens.hu – azaz hogyan lehet az informatika segítségével „játszani tanulni”?

Az Internet Játékház 1996 óta működő sikeres publikáció, az elmúlt évek alatt a magyar játékkultúra internetes központjává vált. Jelenleg több mint 2500 információegység található benne. Olyan közösségi hely, amelyet olvasói építenek tovább. Folyamatosan keres új utakat a kultúra–oktatás–kreativitás területein. Fő célcsoportjai: szakértők, oktatási intézmények, családok, laikus érdeklődők.

Különleges rendszer, a virtuális közösségépítésnek olyan eszköze, melyben új, kreatív ötleteket lehet megvalósítani. Az alapfokú és középfokú oktatásban is hasznos segítséget nyújt. A Játékház tevékenységét több minisztérium és alapítvány is támogatja, hazai és külföldi díjakra tartották érdemesnek, két CD-ROM kiadványunk (Játékvilág Magyarországon, A bábok világa) szerepel a tankönyvjegyzéken.

Komplex programjainkat oktatási, kulturális intézmények, napközis csoportok számára is ajánljuk, kihelyezett foglalkozások keretében.

Élő Internet Játékház – Együtt a család!

Különleges rendezvényeinken a számítógépes, internetes információszerzést (elsősorban az Internet Játékház és „Az Internet Játékház bemutatja…” CD-ROM sorozat szakanyagára támaszkodva) ötvöztük a hagyományos, manuális, élő játékkal. Közös, családi játszást valósítunk meg, ahol még az is előfordulhat, hogy a gyerek tanítja a szüleit. Az informatikától idegenkedőket segítjük az első óvatos ismerkedésben. Tanácsadást is nyújtunk a játszóházakban: a szülőket, pedagógusokat igyekszünk segíteni abban, hogy az oktató-nevelő munkában hogyan hasznosíthatják az informatika lehetőségeit.

Játékóra az Internet Játékházban – Kreatív, játékos oktatás iskolai csoportoknak!

Mindenkiben lakozik játszókedv! A háromórás foglalkozás ezt felhasználva segít elsajátítani a számítógépes ismereteket, az információ-keresés, -feldolgozás és – átadás módjait. Az Élő Játékházak tapasztalata alapján készült oktatási programunk tematikája. Érdekes internetkikötőket keresünk fel és CD-ROM tankönyvekben „lapozunk”. A foglalkozás keretében az iskolások az összegyűjtött információk alapján játékokat és egyéb tárgyakat készíthetnek, illetve egyéni és csoportos élő játszásra nyílik lehetőség a számítógépek előtt, mellett, között. Még a gyakorlott számítógép felhasználóknak is tudunk új, különleges ismereteket nyújtani! A z igényeknek megfelelően többféle tematika közül választhatnak az érdeklődők.

Új Ablak – Ismeretszerzés+informatika+játék nyugdíjasoknak!

Alap e-smeretek, avagy ismerkedés az Internettel – 60 felett. A modern élet egyik főszereplője, a számítógép az idősebbek életéből sem hiányozhat! Kreatív, játékos, nyitott módszer. A kidolgozott tematika alapján egyedi foglalkozásokat és tanfolyamokat tartunk.

Csányi János főszerkesztő

Internet Játékház

1277 Budapest, Pf. 111.

(06 20) 252-6304

jcsanyi@homoludens.hu

www.homoludens.hu

cialis super active online

október 29, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.