Ifjúság 2000-2006 Program

„Ha úgy érzed, hogy ami körülötted van, az nem elég izgalmas, nem elég érdekes, nem elég tartalmas, találj ki valamit, ami megmozgatja az életedet és élményekkel gazdagít. Ha vannak barátaid vagy egy olyan csapat, akikkel szívesen vagy együtt és szívesen belevágnátok valami újba, ami csak a tiétek, akkor ezt a programot nektek találták ki. Ha 15-25 évesek vagytok, akkor az Ifjúság 2000-2006 Program sok lehetőséget nyújt számotokra.”

Miért?

– Mert támogatja a fiatalokat új tudás, élmények és készségek megszerzésében, valamint e tapasztalatok értékeinek felismerésében.

– Mert lehetővé teszi számukra, hogy változtassanak az őket körülvevő világon, és segíti kezdeményezőkészségük fejlesztését.

– Mert lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetű fiatalok számára is, segíti a diszkrimináció elleni küzdelmet, és támogatja az egyenlőséget a társadalom minden szintjén.

– Mert lehetővé teszi a szolidaritás kifejezésre juttatását, és támogatja a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelmet.

– Mert a fiatalok közvetlenül részt vehetnek Európa alakításában.

– Mert segít jobban megérteni Európa kulturális különbségeit és hagyományait.

– Mert segíti a fiatalok helyi közösségeinek fejlődését.

– Mert olyan tapasztalatok és élmények megszerzését jelenti, amelyek elsajátítására iskolai körülmények között nincs mód.

Az Ifjúság 2000-2006 Program nem csupán a fiatalok saját projektjeit támogatja, hanem segít mindazoknak a szakembereknek is, akik fiatalokkal foglalkoznak. Nem csak anyagi támogatást ad, hanem képzési, információs, szakmai, módszertani szolgáltatásokat is nyújt.

A program az alábbi alprogramokból áll:

Fiatalok Európáért, azaz nemzetközi ifjúsági cserék: Egyedülálló lehetőség arra, hogy két vagy több ország fiataljai találkozzanak és egy közös téma köré szervezett projekt keretében egymást, egymás kultúráját közelebbről megismerjék.

Európai Önkéntes Szolgálat – egyéni tapasztalatszerzés egy másik kultúrában: 3 hét–12 hónap külföldi önkéntes munka egy helyi szociális, környezetvédelmi, kulturális, művészeti vagy szabadidős projekt keretében.

Helyi Ifjúsági Kezdeményezések: Csoportos Kezdeményezések – fiatalok helyi csoportjának kreatív projektjei: helyi ifjúsági csoportok, közösségek, a fiatalok kreativitását és kezdeményezőkészségét kifejező, 3-12 hónapig terjedő közös projektjeinek támogatása.

Befektetés a jövőbe, azaz hazatérő önkéntesek kreatív projektjei: Az Európai Önkéntes Szolgálaton részt vett fiataloknak, az önkéntes szolgálat alatt szerzett tapasztalataira épülő, kreatív projektjeinek támogatása.

Fejlesztő Projektek: Képzések, tanulmányutak, előkészítő látogatások, partnerkereső szemináriumok, ifjúsági információs projektek, hálózatok támogatása annak érdekében, hogy minél több és színvonalasabb nemzetközi ifjúsági projekt valósulhasson meg.

Mely országokkal lehet együttműködni?

Az Unió 25 tagországán kívül Bulgária, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Románia, Törökország, valamint – néhány további feltétellel – Dél-Kelet Európa, a volt Szovjetunió, a Maghreb-országok, sőt Latin-Amerika sok-sok országa is a lehetséges partnerek között van.

Határidők:

február 1. – a május casino slots 1. és szeptember 30. között kezdődő projektek esetében

április 1. – a július 1. és november 30. között kezdődő projektek esetében

június 1. – a szeptember 1. és január 31. között kezdődő projektek esetében

szeptember 1. – a december 1. és április 30. között kezdődő projektek esetében

november 1. – a február 1. és június 30. között kezdődő projektek esetében

Az Ifjúság 2000-2006 Programot úgy tervezték, hogy segítse a fiatalok iskolán kívüli tanulását és tapasztalatszerzését. Ezért olyan projektet kell tervezni, amely szem előtt tartja a kitűzött célt és biztosítja annak megvalósulását. Fontos, hogy több kultúra találkozásáról van szó! Érdemes olyan felnőtt segítőt, szakembert bevonni a projekt előkészítésébe és megvalósításába, akit a fiatalok elfogadnak, és tapasztalattal rendelkezik az iskolán kívüli pedagógia területén. Ugródeszka című ingyenes, havonta megjelenő kiadványunkban és azonos című internetes hírlevelünkben folyamatos tájékoztatást adunk olyan képzési és tapasztalatszerzési lehetőségekről, melyek segítenek a módszertani ismeretek fejlesztésében.

Nem támogathatók:

– az ifjúsági zenei- és drámafesztiválok, valamint sportesemények,

– az ifjúsági szünidős és turisztikai programok,

– a szakmai és tudományos programok és tanulmányok,

– az egyéni utazások,

– az iskolai jellegű és szakképzéssel összefüggő programok,

– profitorientált programok,

– az egyesületek és intézmények hivatalos ülései, munka-összejövetelei.

Mobilitás Információs Iroda

1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.

(1) 438 1053

Kék szám: 06 40 20 00 21 (14.00-18.00)

magyarorszag@eurodesk.org

www.mobilitas.hu

clomid price uk

október 29, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.