Dobrotka Béla: „Esések Iskolája a gyerekekért” a világon elsőként, Magyarországon!

Esések Iskoláját szeretném bemutatni, a testnevelés rendszerébe beépíthető módszertant. 2005-ben Kaposváron fejlesztettem ki ezt a módszert, fogyatékkal élőknek G- judo oktatásán belül. A judoból kiemeltem az eséstant, a nem judosoknak is taníthatóvá tettem, amire eddig nem volt példa a világon, hiánypótló az oktatásban és sportnevelésben.

Oktatására kaptam lehetőséget a Kaposvári Egyetem testnevelési tanszékén 2009-ben, 5 évfolyam, közel 100 hallgatójával ismertettem meg, az eséseket.

Esések Iskolájáról pár szóban:

Ismert mozgás elemekre épül, mely eljuttatja a gyerekeket ahhoz az ismerethez, hogy bármely irányba történő egyensúlyvesztésnél, nagy biztonsággal képesek lesznek jól esni, s így a balesetek elkerülhetők vagy csökkenthetők. Módszerem könnyen tanítható, mert kidolgozott kézjel és mozgáskotta rendszer is tartozik hozzá; s a rendszeres gyakorlással a gyerekek reflexszerűen tudnak reagálni váratlan helyzetekre is.

Előképzés nélkül, a felnőtteknek 10 – 20 – 30 óra alatt, gyerekeknek napi néhány perc gyakorlással, óvodában, iskolában és egyesületekben tanítható!

Fogyatékkal élőknek (vakoknak, gyengén látóknak, siketeknek, hallássérülteknek, értelmi fogyatékosoknak, mozgássérülteknek, halmozottan fogyatékosoknak) is oktatható.

A módszer preventív, egészségmegőrző szerepe kimagasló. Fiatal és időskori balesetek közel 70%-a elkerülhető lenne, ha megtanulnak esni.

Továbbá minden ütköző sportág alapja az esés pl.: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, judo, birkózás, motorsport, kerékpározás, futás, stb. Sportágválasztás előtt, az alapképzésbe is fontos szerepet kaphat.

Az Esések Iskolája, Esés Akadémia egymásra épülő modulokból áll.

1. modul: OviEsésTan, kezdőknek 10 óra – Esések Iskolája

2. modul: SuliEsésTan, közép haladóknak 10 óra – Esések Iskolája

3. modul: SportEsésTan, haladóknak 10 óra – Esés Akadémia

Akkreditáció és felnőttképzés a már folyamatban van és a meglévő testnevelők, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, pedagógusok, edzők számára is hozzáférést tesz lehetővé. Külön eszközigénye nincs, mivel tornaszőnyeg, laticel, zsámoly minden óvodában, iskolában megtalálható.

A pedagógus alapképzésben oktatva, tudnánk eljuttatni, minden gyermekhez!

Esések Iskolája, Esés Akadémia itthon és külföldön egyaránt vállalja instruktorok képzését, kiajánlását, akik a már működő iskolák testnevelő tanárait betanítják, és biztosítják a minőséget.

Jelentkezni a képzésekre, email címünk: esesekiskolaja@gmail.com

Minimum 10 maximum 20 főt tudunk fogadni, egy turnusban. Sikeres tanfolyam esetén tanúsítványt adunk. Nyári szünidőben is vállalunk képzéseket táborokban, illetve

évközi tanfolyamokat szervezünk.

Dobrotka Béla

Esések Iskolája

Esés Akadémia

(06 30) 687 4347

esesekiskolaja@gmail.com

www.esesekiskolaja.hu


cialis black no prescription

május 29, 2011 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , , , , , ,  · Kategória: MindenGyerek 2011, Virtuális konferencia

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.