„Egyről a Kettőre”

Egyszülős Családokért Alapítvány

Alapítványunk, alapvető céljának tűzte ki a hagyományos családszerkezet stabilitásának támogatását azáltal, hogy a gyermekekkel egyedül maradt szülőket átsegíti a kritikus élethelyzeten. S így az egyedül álló szülőket képessé tegye új család létrehozására, hogy a gyermek teljes családban nőhessen fel. Célja továbbá, hogy segítő közösséget építsen az egyedül álló szülők érdekeinek képviseletére, kölcsönös támogatásukra. Mediációs szolgáltatásunkkal a válás folyamatának bármely szakaszában segítjük a megfelelő gyermek–szülő kapcsolat fennmaradását, valamint a szülök szülői szerepben való megtartását.

Az „Egyről a Kettőre” Egyszülős Családokért Alapítvány 15 éves múltra tekint vissza. Szolgáltatásainkat az igényeknek megfelelően bővítettük. Az egyszülős klub az alapszolgáltatásuk maradt, három csoportban várjuk a családokat, minden héten, pénteken délután. Egyéni tanácsadást szerdán és pénteken egész nap biztosítunk. Életvezetési, párkapcsolati, jogi, gyermeknevelési kérdésekkel fordulnak hozzánk leggyakrabban. Gyakran keresnek fel olyan nők, akik a gyermekvállalásban kérnek tanácsot, hogy partner és családi háttér nélkül merjék e megszülni magzatukat.

A mediációs szolgáltatásunkat egyre nagyobb számban keresik fel. Válási, párkapcsolati, szülő–gyermek, konfliktus oldásában kérik segítségünket. Az egyszülős klub szolgáltatásait azok vehetik igénybe, akik egyedül nevelik gyermekeiket és biztosítják a gyermekük számára a másik szülővel a zavartalan kapcsolattartást.

Azok, akik nagyon rossz pszichés állapotban vannak, először speciális támogatást, kapnak: gyermekpszichológus, neurológus, pszichológus, segítségét tudják kérni. Szerencsére ritkán van erre szükség, az egyéni foglalkozások, a csoport támogató szeretete, a foglalkozások jó hangulata hamar túljuttatja a szülőket a nehéz időszakon. Minden életkorban sérülnek a gyermekek a szülők válásakor vagy halálakor, de a legveszélyesebb korszak a kamaszkor. A gyermekek, nagyon összezavarodnak , gyakori, hogy magukat hibáztatják, bűntudatot éreznek. A gyermekcsoportra a felszabadult jókedv, a kreativitás a jellemző és nagyon kevés korlátozás. Először nagyon nehezen tudják a szülők elhozni a klubba kamasz gyermeküket, akik később már a szülő nélkül is rendszeres tagok lesznek a csoportban. A kamasz gyermekeket a korlátlan internetezási lehetőség is csábítja a klubba, ahol önkéntesek várják és segítik őket a tanulásban és a számítógép használatában.

Az országos egyszülős klubhálózat beindításán dolgozunk, egy HEFOP 2.2. nyertes pályázat eredményeként megkezdtük a klubvezetők képzését az ország 6 régiójában, és közreműködünk egy nyertes EQUAL-pályázat megvalósításában, ami a az egyszülős családok foglakoztatási prevencióját szolgálja.

2003-tól a VII. Kerületi Civil házban végezzük tevékenységünket.

Nagy Lajosné elnök

„Egyről a Kettőre” Egyszülős Családokért Alapítvány

1071 Budapest, Peterdy utca 24.

(O6 20) 315 2747, (1) 413-3555

egyszulos@chello.hu

www.egyszulos.hu

buy dapoxetine research chemical

október 30, 2006 · Webszerkesztő · Nincs hozzászólás
Címkék: , ,  · Kategória: MindenGyerek 2005

Hozzászólás írása

Webhely megnyitása bejelentkezve hozzászólásküldése.